Van Mossel MG/Tachos blijft in achtervolging en behaalt nipte overwinning op Hercules/Den Haag

DEN HAAG – Hoewel Tachos eerder met een jeugdteam overtuigend won van WHC/Hercules, kostte het dit keer aanzienlijk meer moeite om de 2 punten te bemachtigen in Den Haag. Voorafgaand aan de wedstrijd wist het team van Van Mossel MG/Tachos dat het een uitdaging zou worden om te winnen, maar na een intensieve voorbereidingsweek en de terugkeer van enkele ‘vaste waarden’, waren de verwachtingen hooggespannen.

Uiteindelijk werd de wedstrijd gekenmerkt door rommelig spel, veel technische fouten, slordigheden en irritaties aan beide kanten. Ondanks een gelijkopgaande strijd en een kleine voorsprong voor Tachos bij rust (11-13), kwam WHC/Hercules halverwege de tweede helft zelfs op een voorsprong van 3 doelpunten (19-16).

Tachos verloor soms de controle en werd onrustig in de aanval, met veel gemiste kansen en onvoldoende concentratie in de verdediging. Irritaties met de tegenstander, de scheidsrechters en het fanatieke publiek droegen bij aan de chaos. Gelukkig slaagde Tachos erin zich te herpakken en het initiatief terug te pakken. Met een kleine voorsprong en uitstekend keeperswerk van Michiel de Folter, wist Tachos uiteindelijk de overwinning veilig te stellen.

Hoewel de overwinning gelukkig was, had een gelijkspel de verhoudingen beter weergegeven. Toch zal niemand daar later nog over malen.

Volgende week staat het sterke E & O op het programma, waar Tachos op gebrand is zich te revancheren. Het belooft een dynamische avond te worden tijdens het Tachos Partner Event, georganiseerd in samenwerking met PASSA Sport/de Handbalshop. Na de wedstrijd is er tijd voor een gezellige ‘derde helft’ met muziek en drankjes. De wedstrijd tegen E & O begint om 20.00 uur in Sporthal De Slagen in Waalwijk.

We hopen op veel toeschouwers en handbalfans!