Bridgeclub Waalwijk 45 jaar oud maar nog springlevend

Foto: Bridgeclub Waalwijk

WAALWIJK – 45 jaar geleden werd BC Waalwijk op 14 november opgericht. Afgelopen dinsdag, uitgerekend op 14 november, vierden wij ons 45-jarig jubileum. Het was dan ook geen competitieavond, maar ’s middags en ’s avonds werd er gebridged en werd het jubileum onder het genot van een hapje en drankje gevierd door bijna alle leden.

De middag begon een warm welkom aan alle aanwezige leden door onze voorzitter Peter van de Wiel en speciaal voor het grote aantal leden die al zeer lang lid zijn van onze vereniging en ook een speciaal welkom voor ons erelid Ad Hooijmaijers. Daarna gaf Peter een korte terugblik op de afgelopen 45 jaar.

Er is veel veranderd in de afgelopen tijd, verschillende locaties waar er gespeeld werd, spelsystemen zijn veranderd en de techniek heeft zijn intrede gedaan.
Denk hierbij aan de bridgemates om de scores te verwerken en niet langer op briefjes maar ook sinds kort de schudmachine, waarbij de kaarten door een speciaal apparaat geschud worden en direct ingelezen in de computer. Dit zorgt ervoor dat de uitslag tegenwoordig binnen 5 minuten na afloop al bekend is.

We speelden tijdens de jubileumdrive in een middag en een avond sessie onderbroken door een lichte maaltijd. Er werd top integraal in 2 lijnen gepeeld, d.w.z. beide lijnen speelden dezelfde spellen. Ook was er dit maal niet op sterkte ingedeeld maar speelden alle sterktes door elkaar in de 2 lijnen.

Onderstaand de uitslag van de eerste 5 paren het 45 jarig jubileum op 14 november.
1 Elly Willemen en Huub van Halder 65,24%
2 Riet Castelijns en Harry Meijs 63,45%
3 Hanny de Rooij en Maarten van de Pas 59,73%
4 Peter Damen en Jan van Dommelen 55,84%
5 Leo Aarts en René van Kuijk 54,60%

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen