Start Cycle4Children op 3 juli om 07.00 uur

Foto: WvO college

WAALWIJK – Op maandagmorgen 3 juli vertrekken 24 leerlingen samen met 6 begeleiders van het Willem van Oranje College in Waalwijk voor een sportieve uitdaging. In vierdagen leggen de leerlingen ruim 550 kilometer af. Aan het project “Cycle4Children” zitten twee goede doelen gekoppeld.

In 2023 organiseert “het Willem” dit project voor de 25e keer. In januari hebben de deelnemers zich aangemeld voor de uitdaging. Daarna hebben ze hun fietsuitrusting ontvangen en zijn ze enthousiast begonnen met de voorbereiding. Wekelijks fietsen ze als groep rondjes van zo’n 70 kilometer.

Op 3 juli zal het terrein van het Willem wordt “omgetoverd” tot een sfeervolle startlocatie. De kersverse wethouder van sport, Timon Klerx, zal het startschot lossen en de deelnemers bij het vertrek toespreken.

De opbrengst van het project gaat dit jaar naar twee goede delen, t.w. Stichting nieuwe generatie Brasil en Finnspiration (ziekte van Duchenne). Beide goede doelen richten zich op jongeren in een moeilijke situatie. “Mooi om door inspanning én ontspanning mee te kunnen helpen om deze kinderen een perspectief te bieden”.

Het project wordt ondersteund door het sportplatform GO WAALWIJK. De geschatte opbrengst voor de twee goede doelen zal rond de € 15.000,- liggen. We gaan er met, door en voor de leerlingen weer iets moois van maken.

De acties om een mooi bedrag bij elkaar te fietsen zijn divers en lopen goed. De leerlingen fietsen o.a. in een sponsorshirt, wat een mooi bedrag gaat opleveren.
Wilt u onze actie steunen? Neem gerust contact op via [email protected] en vraag naar de mogelijkheden.

Voor meer info zie https://www.facebook.com/FietskampWillemVanOranjeCollegeWaalwijk/

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen