WSC Waalwijk MO13-1 Kampioen van Nederland in de hoofdklasse

Foto: WSC

Een aantal weken geleden werd ons WSC MO13-1 meidenteam soeverein kampioen in de hoofdklasse. Met maar liefst 8 punten los van de nummer 2 en met een doelsaldo van +59 kon dit seizoen voor onze meiden niet meer stuk. Als kers op de taart ontvingen zij echter een bijzondere uitnodiging van de KNVB voor de Final League. 

Omdat iedere speelster een podium verdient om te laten zien en doen wat zij kan, bieden de KNVB en ING dit podium in de vorm van de Final League. De uitgenodigde teams spelen een toernooi met tegenstanders van een vergelijkbaar niveau en beleven zo samen een sportief hoogtepunt. Voor onze meiden betekende dit dus dat zij hun krachten mochten gaan meten met de beste meidenteams MO13 in Nederland uit de hoofdklasse, het hoogste haalbare niveau voor amateurs. 

Op 10 juni was het zover. ’s Morgens vroeg om 8.45u verzamelden we ons bij WSC en gezamenlijk reden we naar Papendal, waar we bij het trainingscomplex van Vitesse mochten aantreden. Helaas misten we onze Emma L., die geopereerd is aan haar knie en een lange herstelperiode te gaan heeft. Maar we weten zeker dat ze in gedachte bij ons was. Ook onze keeper Diede startte gehavend aan de wedstrijd, nadat ze vorige week tijdens een toernooi uitviel met een hamstringblessure. Gelukkig mocht ze toch starten, ingetaped en wel. 

De eerste wedstrijd speelden onze dames op volle sterkte met voorin Zahira en Lenthe en op het middenveld Eva, Mirthe, Isa,  Danait, Suus en Emma S. (die speciaal voor ons is overgekomen van de MO13-2). Achterin stond het ook als een huis met Martyna, Lemya, Lynn en Gwen. En in de goal onze nauwelijks te passeren keeper Diede. 

De eerste wedstrijd eindigde in 1-0 winst voor onze meiden. Isa schoot een prachtige pass naar voren richting Lenthe, waardoor de verdediger van de tegenstander zo onder de indruk was, dat zij de bal prompt in eigen goal schoot. De ontlading was groot toen duidelijk werd dat ze meteen doorgingen naar de volgende ronde. 

Tussendoor was het tijd voor een heerlijke lunch verzorgd door de KNVB en ING en vol goede moed gingen de dames er allemaal weer voor. De tweede wedstrijd eindigde onbeslist, waardoor het een penaltyreeks werd. Na drie geweldige pegels van zowel Mirthe, Lenthe als Isa, deed Diede het onvoorstelbare en hield een nauwelijks houdbare bal, waardoor onze dames doorgingen naar de finale. Niet alle ouders hielden het meer droog na deze spanning, maar dat mocht de pret niet drukken. Helaas was deze redding van Diede ook het einde van het seizoen voor haar, want zij kon niet verder vanwege haar blessure. 

 Martyna mocht in de finale de honneurs waarnemen in de goal. Om 14.30u traden de dames aan tegen het grote AFC Amsterdam. Na een spannende wedstrijd maakte Zahira de wedstrijd af, door de bal achter de keeper van AFC te drukken. Gejoel en gejuich barstte los op de tribune. 

Aan het eind van de middag werden onze meiden gehuldigd tot de kampioenen van Nederland van de MO13 in de hoofdklasse. Ze kregen daarbij een medaille en een cadeau gesponsord door voetbalshop.nl. Speciale aandacht was er ook nog voor onze nummer 10 Danait, want zij werd uitgeroepen tot de beste speelster van het toernooi. Ook zij kreeg een mooi cadeau van sponsor voetbalshop.nl. Na de nodige foto’s, tranen en knuffels van trotse ouders keerden we allen tevreden huiswaarts. Daar stond bij WSC weer de traditionele beloning in de vorm van frietjes op de meiden te wachten. 

Natuurlijk hebben zij deze prestatie niet alleen geleverd, want waar zouden onze meiden zijn zonder de geweldige trainers, Stefan Bakkers, Maaike Veening en stagiaire Alicia, zonder de ouders die vlaggen, wassen, rijden, sponsoren, trakteren en sfeer bezorgen en hun trouwste fans zijn. Wat een stel geweldige meiden hebben wij, waar we met z’n allen heel erg trots op mogen zijn. Zij laten zien wat meiden die houden van voetballen allemaal kunnen bereiken als ze er maar als collectief voor gaan! 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen