Wedstrijd schieten op de “wip” om Louw de Louw beker

Foto: Gilde Besoijen

WAALWIJK – Op 2e pinksterdag heeft bij het gilde St. Crispinus & Crispinianus van Besoijen de wedstrijd schieten op “de wip”, om de Louw de Louw beker plaats gevonden. De beker is dit jaar gewonnen door Anton Hamers.

Het bijzondere is dat de beker, na een afwezigheid van 64 jaar, is uitgereikt door de schenker en oud lid van het gilde Louw de Louw. Louw is tot 1959 lid geweest van het gilde en is in dit jaar, vanwege zijn werk in de leerindustrie, naar Ghana verhuisd waardoor hij zijn lidmaatschap heeft beëindigd. Bij zijn afscheid heeft hij een wisselbeker geschonken waarom nog ieder jaar op 2e pinksterdag wordt geschoten. Op de beker staat de aansprekende tekst “Voor broederschap en samenzijn. Uit het land van zonneschijn”.

Inmiddels is Louw 88 jaar oud en nog in goede gezondheid. De verbondenheid van familie de Louw met het gilde is altijd groot geweest. De vader van Louw is jaren hoofdman geweest en Louw zelf is een aantal jaar vendelier bij het gilde geweest. Nog steeds zijn een aantal familieleden lid van het gilde. Als verrassing voor Louw zijn er een aantal familieleden van Louw naar het gilde gekomen. Onder toeziend oog van deze familieleden, de leden van het gilde en andere belangstellenden heeft Louw de beker aan de winnaar Anton Hamers overhandig.

Belangstelling of zelf schieten op de wip

Belangstellenden die zelf een keer op de wip willen schieten en daarbij kennis willen maken met de leden van het gilde en hun activiteiten, welke onder andere bestaan uit het geweerschieten op de wip en het luchtgeweerschieten op overdekte binnenbanen zijn op zondagen vanaf 11.00 uur van harte welkom op het schietterrein van het gilde wat is gelegen achter de gebouwen van Plastica aan de Industrieweg 94 in Waalwijk. Verdere informatie over het gilde vindt je op www.gildebesoijen.nl


In juli 2023 gaat de WaalwijkApp live!
Voor meer info zie Facebook en Instagram

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen