115 jaar bestaan R.W.B. feest voor jong en oud

Foto: RWB

WAALWIJK – Zaterdag 27 mei 2023 werd bij voetbalvereniging RWB het 115 jarig bestaan gevierd. Overdag voor de gehele jeugdafdeling met een sport en spellen dag waarvoor de Recreatiecommissie van de jeugd meerdere opblaasbare attracties had gehuurd.

Het weer zat in ieder geval mee, wat zeker wel heel fijn was bij de spellen waar water aan te pas kwam. In drie leeftijdscategorieën werd heel de middag alle spellen afgewerkt waarbij ook de binnen opgestelde dartborden een onderdeel van de wedstrijd was. Tussendoor werd er uiteraard ook gedacht aan de inwendige mens. De meer dan 200 kinderen hadden een mooie sportieve middag beleefd en ging iedereen tevreden huiswaarts.

’s Avonds was er door de Evenementencommissie een goed georganiseerde feestavond op touw gezet. Voorzitter Bas Bruurmijn memoreerde bij de opening hoe succesvol het seizoen, waarin RWB 115 jaar oud werd, was verlopen en wat er eventueel nog in het vat zou kunnen zitten. RWB telt namelijk dit seizoen maar liefst 6 kampioenen bij de jeugd en bij de senioren werden RWB-5 Zondag en selectie-elftal RWB-2 Zaterdag kampioen, en haalde RWB-1 in de laatste competitiewedstrijd een periodetitel binnen. RWB-2 Zaterdag was zaterdag 13 mei kampioen geworden en gehuldigd, met het overhandigen van de herdenkingsbeeldjes voor alle spelers en technische staf werd dit nog even dunnetjes overgedaan. Sportief gezien zijn er nog twee mogelijkheden om dit speciale seizoen nog succesvoller te maken. Zo heeft RWB-JO14-1 zich geplaatst voor de finale van het Zwaluwen Jeugd Bekertoernooi van de KNVB en kan RWB-1 via de nacompetitie nog promotie naar de 3e klasse afdwingen.

Jon van de Kamp en Stephan de Man gaven vervolgens namens de Evenementencommissie het startschot van wat een schitterend feest zou worden. Alles was dan ook tot in de puntjes geregeld en werd er begonnen met het gezamenlijk zingen van het clublied. DJ Bart wist er meteen de sfeer in te brengen en draaide gevarieerde muziek voor zowel jong en oud. Met meer dan 300 RWB-ers was het clubhuis tot de nok gevuld en werd genoten van de optredens van een 3-tal zangers, de shotjesbar en de frietkar die buiten was opgesteld. Het laatste optreden was van Jeroen van Zelst, die nog steeds lid is van RWB, en geboekt was als hoofdact. RWB kan terugkijken op een zeer geslaagd feest waar door jong tot oud met volle teugen van werd genoten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen