Bekerfinale G-teams KNVB Zuid 1 wordt promotie voor G-voetbal

WAALWIJK – Het hoofdveld van RWB Waalwijk werd zaterdagmiddag 20 mei het domein voor G-voetbal. Vooruitlopend op de bekerfinale tussen de G-teams van GSBW en Braakhuizen speelde RWB samen met Chaam en Terheijden een minitoernooi.

Chaam won zowel van RWB als Terheijden en RWB was de sterkste in de wedstrijd tegen Terheijden. De uitslag van het minitoernooi was daarmee 1: Chaam, 2: RWB en op de 3e plaats Terheijden. Aan het einde van het toernooi werd met een erehaag afscheid genomen van Dirk. Van trainer/leider Kees van Giessen kreeg Dirk een RWB shirt met de handtekeningen van het complete team.

Na het gezamenlijk eten van een frietje en het verkopen van loten ter bate van de Zwaluwen Jeugd Actie kon de bekerfinale beginnen. In de finale bleek Braakhuizen G1 de betere ploeg en in een sportieve wedstrijd, waar menig team een voorbeeld kan nemen, werd met 4-1 gewonnen van GSBW. De prijsuitreiking werd meteen na de wedstrijd verricht door KNVB afgevaardigde Betty Schelle, die werd geassisteerd door Ton Grinwis. Conclusie na de wedstrijd was dat iedereen met een goed gevoel huiswaarts ging en het een mooie promotie voor het G-voetbal was geweest.