Extra tegenvaller voor Tachos in aanloop naar seizoen-beslissing

Foto: John Voermans

Een bijzondere wedstrijd wás het toch wel afgelopen zaterdagavond tegen Bevo. Eerst de zware knieblessure van Tachos-aanvoerder Joost Rombouts waardoor hij mogelijk voor langere tijd uitgeschakeld is. En zo’n 9 minuten voor wedstrijdeinde moest het duel nog eens onverwachts gestaakt worden omdat er 2 toeschouwers plotseling onwel werden en medische assistentie direct noodzakelijk was. In goed overleg werd daarna besloten de wedstrijd niet voort te zetten en met een uitslag van 27-19 af te sluiten.

Maar alles bij elkaar toch een memorabele gebeurtenis die het team van Red-Rag Tachos niet graag vaker mee wil maken. Daarnaast is de ‘waarschijnlijke’ kruisbandblessure van de Tachos-aanvoerder een forse tegenslag in de voorbereiding op de allesbeslissende promotie-degradatie-duels tegen Eredivisiekampioen Houten. De wedstrijd tegen Bevo startte nog prima, het ging in die eerste fase gelijk op, er werd over en weer gescoord en beide Tachos-doelmannen stonden goed te keepen. Dat alles werd abrupt verstoord toen halverwege die 1e helft Joost Rombouts zich serieus blesseerde aan zijn knie. Zonder deze linker-hoekspeler, verdedigende rots in de branding en tevens penalty-killer, moest Tachos de wedstrijd verder uitspelen. Het team was eventjes van slag en in de pauze moesten de koppen even bij elkaar gestoken worden. Elkaar oppeppen om alles te blijven geven en deze moeilijke wedstrijd op een goede manier uit te spelen, nou en dat lukte. Zoals zo vaak demonstreerde deze jonge selectie over veel veerkracht en karakter te beschikken!
Totdat kort voor het einde van de wedstrijd er opnieuw een schrikmoment plaatsvond waarbij 2 toeschouwers onwel werden. Door spoedhulp van ambulancepersoneel kon de medische situatie van beide mensen redelijk snel onder controle gebracht worden. Op zo’n moment realiseert men dat er meer is dan handbal op deze wereld. Dus in samenspraak met Bevo werd besloten de wedstrijd direct daarna te beëindigen. Tot onze opluchting bleek bij vertrek uit Panningen dat het met beide personen gelukkig alweer redelijk ging!

Er staat Red-Rag Tachos voor de aanstaande weken een flinke klus te wachten, de beslissingsduels om handhaving in de BENE-League. Een stevige uitdaging om nu zonder een aantal bassispelers het ‘in de winning-mood-verkerende Houten’ alsnog te verslaan. Maar er is voldoende vertrouwen. Het team van Red-Rag Tachos gaat er alles aan doen om die wedstrijden te winnen en het seizoen succesvol af te sluiten! Tachos speelt eerst uit op 3 juni in Houten en zaterdag 10 juni is dan het allesbeslissende THUIS-duel tegen diezelfde tegenstander.

Aanstaande zaterdagavond speelt Tachos eerst nog de laatste reguliere competitiewedstrijd thuis tegen Volendam. Het team uit het bekende vissersdorp in Noord-Holland heeft nog steeds ’n goede kans op het behalen van de finale om het Nederlands Kampioenschap. Dus het gáát ergens om en Tachos zal opnieuw flink aan de bak moeten om de benodigde ‘goede vorm’ te vinden! Ingrediënten voor een leuke en aantrekkelijke pot Handbal in sporthal de Slagen.
Aanvang 19.00u.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen