Maak kennis met meidenvoetbal bij WSC

Meidenvoetbal bij WSC
Meidenvoetbal bij WSC
Foto: WSC

WAALWIJK – Het voorjaar breekt aan en we gaan de laatste maanden in van het voetbalseizoen 2022-2023. Ben jij een meisje en zou je voetbal eens willen proberen? Dan zijn de komende maanden daarvoor ideaal. Bij WSC ben je van harte welkom.

“We hebben op dit moment in álle lichtingen meidenteams. Dus van MO9 t/m MO 20. In de MO13 lichting hebben we zelfs twee teams dit seizoen,” vertelt Stijn Sleeuwenhoek, coördinator van het meidenvoetbal bij WSC. “Ook spelen er her en der een aantal meiden in jongensteams. Soms past dat gewoon beter. We merken wél dat de meeste meisjes het het leukst vinden om mét meiden te voetballen,” vult hij aan.

MO9

De jongste meiden die bij WSC competitie spelen zijn 7 en 8 jaar. Zij spelen in een meisjesteam: MO9. Vorig jaar had WSC ook zo’n team, maar speelden zij noodgedwongen in een jongenscompetitie. Dit jaar zijn er in de regio meer MO9 teams. Sinds de winterstop zitten die bij elkaar in een poule vanuit de KNVB. Dat levert elke week leuke wedstrijden op.

Op naar volgend seizoen!

“Volgend seizoen willen we als vereniging weer heel graag met een jong meidenteam spelen. Daarvoor hebben we nog wel wat nieuwe meiden nodig. De komende maanden zijn heel fijn om te ontdekken of voetbal iets is. Onze ervaring is dat we tegen de zomer of net erna vaak nieuwe aanmeldingen krijgen. Ook daar zijn we hartstikke blij mee, maar qua timing is het heel fijn als we juist vóór de zomer weten welke kinderen er na de zomer willen voetballen,” aldus Stijn.

Op proef mee trainen?

Ben jij geboren in 2014, 2015 of 2016 en lijkt het je leuk meidenvoetbal uit te proberen? Je bent van harte welkom op de training op maandag van 18.15 tot 19.15 uur. Je doet gewoon een aantal keer mee. Als het bevalt kun je ook op woensdag een paar keer mee trainen en besluiten of je echt op voetbal wilt. Je mag gewoon aan komen waaien, maar jezelf vooraf even melden via [email protected] is ook fijn. Ben je nu ouder (of een jaartje jonger) dan ben je natuurlijk ook van harte welkom. Neem in dat geval zéker even contact op via de mail, dan laten wij je weten bij elk team je het beste mee kunt trainen!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen