NEO’25 wint met 4-1 bij SV Capelle

SPRANG-CAPELLE – Afgelopen zaterdag stond de enige overgebleven derby tussen SV Capelle en NEO’25 op het programma, nadat eerder de gemeente Waalwijk de velden onbespeelbaar had verklaard op 19 januari.

Alle ingrediënten voor een vermakelijke derby waren aanwezig onder frisse omstandigheden, met een voorjaarszonnetje, was het gezellig druk langs de lijn. De puzzel was gelegd door de technische staf, ivm een volle ziekenboeg en een aantal lichte blessuregevallen in de selectie.

Om half drie floot de uitstekend leidende scheidsrechter de Witte voor de aftrap van NEO’25. Een minuut later deed hij dit voor SV Capelle voor opnieuw een aftrap. Nadat 4 spelers van NEO de bal beroerd hadden, lag de 0-1 in het netje en was het Mitch die het laatste zetje gaf. NEO’25 combineerde er lustig op los, op zoek naar meer. In de 9e minuut kwam een corner voor de voeten van Nicky, zijn halve misser belandde voor de voeten van Sam. Sam liet de doelman voor de 2e keer grabbelen en dus 0-2. Het in grote getalen meegereisde NEO-publiek ging er eens goed voor zitten, want zou een herhaling van vorig jaar (uitslag 0-7) weer mogelijk zijn? In 20e minuut werd een zuiver doelpunt afgekeurd wegens vermeend buitenspel op aanraden van de grensrechter. Op het half uur kreeg SV Capelle de eerste kans om iets terug te doen, echter doelman Akkermans was op zijn post. NEO’25 ging met 0-3 rusten nadat Noah de bal door een woud van spelers in de verre hoek plaatste op aangeven van Sam.

De thee smaakte goed voor de gasten uit Sprang, waar de thuisclub helemaal niets had in te brengen. In de 2e helft miste NEO nog diverse mogelijkheden en was het Nicky in 49e minuut die met een bekeken schuiver de 0-4 op het bord zette. NEO liet de teugels vieren en meteen profiteerde SV Capelle via Maasland: 1-4. Omdat NEO heer en meester was, liepen de frustraties op bij SV Capelle. Scheidsrechter de Witte die alle duels van korte afstand volgde, gaf nog een uitsluiting aan diezelfde Maasland voor natrappen. NEO wisselde erop los, liet het balletje rondgaan met de man-meer situatie kwam de overwinning geen moment meer in gevaar. Met deze vermakelijke overwinning voor het NEO-publiek rekenen wij volgende week weer op jullie support.

NEO’25 gaat aankomende week op bezoek bij de kampioenskandidaat nummer 1: DESK uit Kaatsheuvel, aanvang 15.00 uur, onder leiding van arbiter Claassen.