RKC Waalwijk speelt uitwedstrijd tegen Excelsior

In september 2022 won RKC thuis met 5-2 van Excelsior

WAALWIJK – Na de 3-1 overwinning van afgelopen woensdag op Go Ahead Eagles mag RKC Waalwijk alweer aantreden tegen Excelsior. De Geelblauwen zullen de goede vorm willen vasthouden door drie punten mee te nemen uit Rotterdam. De aftrap van dit duel is om 21.00 uur.

RKC Waalwijk

Na de winstpartij tegen Go Ahead Eagles is RKC Waalwijk het linkerrijtje van de Eredivisie binnengetreden. De ploeg van Joseph Oosting heeft een mooi gat geslagen ten opzichte van de ploegen in de gevarenzone en komt dichterbij de ploegen die strijden voor Europees voetbal. In de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles wist Mats Seuntjens de score te openen. De Geelblauwen leken met een voorsprong de rust in te gaan totdat Jose Fontán de gelijkmaker op slag van rust wist te maken. Na de rust zorgden Michiel Kramer en Yassin Oukili voor de overwinning van de Waalwijkers. Vooral de goal van Oukili was er een om te onthouden. Met zes punten in vijf dagen doen de Geelblauwen goede zaken op de ranglijst.

Excelsior

Excelsior heeft op dit moment negentien punten uit negentien wedstrijden. Hiermee is de club uit Rotterdam terug te vinden op de veertiende plek. De ploeg van Marinus Dijkhuizen heeft in de zes wedstrijden in 2023 zes punten weten te halen. Er werd verloren van AZ, Sparta, FC Utrecht en afgelopen weekend van Ajax. Ondanks dat de goede tegenstand van de Rotterdammers, waren het de Ajacieden die de volle drie punten over de streep wisten te trekken. Wel waren er twee belangrijke overwinningen op FC Groningen en FC Volendam.

Tijdens de wintertransferperiode heeft Excelsior een aantal speler weten aan te trekken. Zo hebben Peer Koopmeiners, Kik Pierie, Noah Noujoks, Vicente Besuijen en Arthur Zagre zich toegevoegd aan de Rotterdamse selectie.

Balans

RKC Waalwijk en Excelsior troffen elkaar pas zeven keer in de Eredivisie. De Geelblauwen wisten hiervan vier keer te winnen terwijl de Rotterdammers twee keer wisten te winnen. De uitslag was één keer een gelijkspel. Eerder dit seizoen werd het in het Mandemakers Stadion 5-2 voor RKC Waalwijk.

Arbitrage

De wedstrijd van zaterdagavond zal onder leiding staan van Marc Nagtegaal. Hij wordt geassisteerd door de heren Vandeursen & Waleveld. Vierde official is de heer Vereijken. De heren Smit en Ruperti zijn VAR & AVAR.