Tachos levert goede partij af tegen Sporting Pelt (B) en kijkt uit naar duel met BEVO

Foto: Tachos

Na een flinke winterpauze, onder andere door deelname van de Nederlandse handballers aan het Wereldkampioenschap in Polen, was het dan eindelijk zover! De 1e wedstrijd van 2023 was gelijk tegen een van de topteams uit de BENE-League. Tachos kon lang met Sporting Pelt mee, was gelijkwaardig tot aan de 50e minuut toen de krachten wegvloeiden en alsnog, enigszins geflatteerd, met 37-27 werd verloren.

Het team van Bartek Konitz en consorten had zich net als de Waalwijkers goed op de herstart van de BENE-League-competitie kunnen voorbereiden. De Belgische club maakt nog kans op het bereiken van de Final Four en zo kon het voor Tachos nog best wel eens een lastige wedstrijd worden. Het was een mooie handbaldag in Neerpelt, veel publiek, een goede sfeer, kortom een prima entourage voor een lekkere BENE-League-wedstrijd! Ook wennen, een handbalwedstrijd op zondagavond, speciaal en niet gewoon, dus afwachten hoe de groep er mee om zou gaan? Maar dat pakte helemaal goed uit, Red-Rag Tachos zat gelijk lekker in de wedstrijd en liet zien niets cadeau te willen doen. Opnieuw een sterke demonstratie van teamspirit, vechtlust en kwaliteit dat het jonge, talentvolle team uit Waalwijk wel degelijk bezit. Bovendien ook ‘een topwedstrijd-instelling’ aan tegenstander en het uitpubliek laten zien! Een absoluut noodzakelijk ingrediënt om tot dit soort goede wedstrijden te kunnen komen. In een gelijk opgaande wedstrijd wist Tachos goed bij te blijven, af en toe op voorsprong te komen, maar helaas toch met een kleine achterstand van 17-16 gaan rusten.

Ook in de 2e helft bleef Tachos z’n ding doen; goed en geconcentreerd in de dekking en aanvallend de kansen benutten, dát was het plan en mooi te zien hoe dat dan lange tijd goed uitgevoerd wordt. Jammer dat het jonge Tachos-team in het laatste gedeelte van de wedstrijd iets inleverde, ze werden minder zorgvuldig in de afronding, maakten iets meer technische fouten waardoor Pelt met snelle Break-outs makkelijk tot doelpunten en een behoorlijk verschil kon komen. De pijp was geleidelijk aan leeg bij Tachos, er was erg veel gegeven en de energie bleek op.

‘Terugkijkende naar dit duel kon Red-Rag Tachos trots zijn op wat ze lieten zien en het vertoonde spel. Dat biedt goede aanknopingspunten voor de eerstvolgende wedstrijd van aanstaande zaterdagavond THUIS tegen BEVO’. In die wedstrijd komen we ook weer oude bekenden tegen; Arjan Versteijnen, 2e doelman van Oranje en Yannick van Zundert die beiden ’n deel van hun handbalopleiding in Waalwijk hebben genoten. Een mooi weerzien en beslist een leuke pot handbal!

De wedstrijd van aanstaande zaterdag 4 februari begint om 19.00 uur en vindt plaats in sporthal De Slagen te Waalwijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen