Zondag 11 december: Stratenloop Waspik met GO Familierun

Foto: GO Waalwijk

WASPIK – Na twee jaar kan er eindelijk weer een Stratenloop Waspik plaatsvinden. Op zondag 11 december is het zover: de 14e editie.

Langeafstandsloper Wesley van der Gouw uit Waalwijk is enthousiast ambassadeur van de Stratenloop Waspik. Hij wist de loop al acht keer te winnen en ook de snelste tijd op de 10 kilometer (30.15 minuten) staat op zijn naam. Dit jaar zal Wesley opnieuw aan de start staan van de 10 kilometer. Naar verwachting niet alleen, want Wesley geeft bij atletiekvereniging Acw’66 in Waalwijk training aan mensen die zijn begonnen met hardlopen. “De Stratenloop Waspik is een mooie loop, ook voor mensen die startend zijn of nog nooit meededen aan een georganiseerde loop of wedstrijd”, aldus Wesley (die afgelopen zondag Nederlands kampioen cross werd in zijn categorie!).

GO Familierun voor kinderen en (groot)ouders

Ook bij de 14e editie is er de GO Familierun, waaraan letterlijk de hele familie kan meedoen: kinderen, ouders en grootouders. De GO Familierun biedt keuze uit twee afstanden: 600 meter (voor kinderen uit groep 1 t/m 4) of 1300 meter (voor kinderen uit groep 5 t/m 8 van de basisschool). De GO Familierun start om 11.00 uur; deelname is gratis. Sjors Sportief zal de kinderen samen met Wesley van der Gouw aanmoedigen, want Wesley brengt zijn passie voor de sport maar wat graag over op de jeugd. “Ik hoop dat er veel kinderen meedoen! Niet alleen uit Waspik, maar ook uit Waalwijk, Sprang-Capelle en omringende gemeenten. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.” Voor elk deelnemend kind ligt er na afloop een leuke attentie klaar, met voor de eerste drie finishers bij zowel de 600 als 1300 meter een fraaie beker.

Prijzengeld

Om 12.00 uur vindt de start van de overige categorieën plaats: 2,5 kilometer (voor jeugd vanaf 13 jaar en startende hardlopers), 5 kilometer en 10 kilometer. Voor de winnaars over 2,5 km bij de jeugd is er een aanmoedigingspremie. Voor de nummers 1, 2 en 3 op de 5 kilometer (dames en heren) en de 10 kilometer per leeftijdscategorie (dames en heren) is prijzengeld ter beschikking. Voor het verbeteren van het parcoursrecord op de 10 kilometer is eveneens een premie ter beschikking gesteld.

Inschrijven voor alle afstanden kan via www.stratenloopwaspik.nl of tot een half uur voor de start bij buurthuis ’t Schooltje, Carmelietenstraat 56 in Waspik (nabij de start en finish).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen