Tachos verliest van Volendam, midden-opbouwer Joep Voermans loopt ernstige blessure op

Joep Voermans
Joep Voermans
Foto: Tachos

Tegen de club uit het befaamde vissersdorp wilden de mannen van Red-Rag Tachos een betere voorstelling geven dan vorige week. Er was scherp getraind en het team goed voorbereid. Maar vervolgens sloeg het noodlot toe. Joep Voermans, de belangrijke midden-opbouwer van Tachos blesseerde zich ernstig en inmiddels is duidelijk geworden dat hij een kruisbandblessure heeft opgelopen en er mogelijk ’n jaar uitligt! Dus een forse aderlating voor het Waalwijkse team dat toch al niet beschikt over een erg brede selectie.

Red-Rag Tachos begon de wedstrijd overigens uitstekend. Liet zich direct gelden, want het team uit Waalwijk trok brutaal het initiatief naar zich toe en nam de leiding. Met respect voor de tegenstander maar toch vooral uitgaande van de eigen Tachos-kwaliteiten, dát was de instelling waarmee het duel aangegaan werd. Echter, al in de 3e minuut, na het goed afronden van een snelle break-out door Joep Voermans, onze nummer 77, kwam hij bij de landing volledig verkeerd terecht met een ernstige knieblessure tot gevolg. Een behoorlijke schok voor het team en alles moest even gereset worden om de wedstrijd goed te kunnen voortzetten. Knap hoe Tachos de draad weer oppakte en goed in de wedstrijd bleef. Tot aan de rust ging het duel gelijk op en bleven o.a. Nick Veltman en Max Voermans gestaag scoren. Ook doelman Michiel de Folter stond een sterke partij te keepen. Tachos knokte, bleef goed aanhaken en bij een ruststand van 15-13 was er nog van alles mogelijk!

Na de pauze kreeg Red-Rag-Tachos de eerste gelegenheid om de achterstand verder te verkleinen, wat niet direct lukte. Tot ca. de 40e minuut bleven de teams aan elkaar gewaagd (19-17). Maar vanaf dát moment stokte de productie aan Waalwijkse kant, had Tachos verdedigend meer moeite, overkwam hun div. technische foutjes en liepen ze tegen een aantal tijdstraffen aan waardoor er vaak met een ‘empty goal-situatie’ (man minder) gespeeld moest worden die dan vervolgens weer slecht afliep. ‘De scheidsrechters gaven ons als ‘nieuwkomer in deze competitie’ ook niet altijd het voordeel van de twijfel…’ Tegen het einde van de wedstrijd keerde het goede spel terug en zo kon Tachos de schade beperkt houden. Eindstand 32-21. Aanvoerder Joost Rombouts was toch redelijk tevreden, ‘we hebben een prima wedstrijd gespeeld, laten zien wat we waard zijn, alleen erg vervelend dat Joep zo’n ernstige blessure oploopt. Dus een dubbel gevoel en bezorgd over hoe het verder gaat zonder Joep. Maar ook wel positief, want we hebben opnieuw vechtlust getoond en goede dingen laten zien, hiermee kunnen we verder!’

Aanstaande zaterdag speelt Tachos z’n 2e THUIS-wedstrijd tegen het Waalse HC Visé BM. Een team dat in het verleden meerdere malen landskampioen van België was en dit seizoen een wat moeizame start heeft gemaakt. Evenveel punten als Tachos. Maar toch weer een geduchte tegenstander voor de Waalwijkers! De wedstrijd wordt gespeeld in Sporthal de Slagen en begint om 19.00u!

Wij hopen op een mooie pot handbal en verwelkomen graag alle handbalfans uit de regio bij deze wedstrijd!

Cookieinstellingen