RKC Waalwijk geeft laatste waarschuwing richting vuurwerkafstekers

Foto: RKC Waalwijk Alexander de Peffer

WAALWIJK – Sportief was het een geweldig weekend. En ook de sfeeractie voorafgaand aan de wedstrijd van de Waalwijk Fanatics was geweldig om te zien. Helaas ging het op vak ES wederom mis.

Algemeen directeur Frank van Mosselveld: ”Laat ik allereerst de supporters bedanken voor de sfeer en support afgelopen zaterdag. Met jullie steun lukte het uiteindelijk de muur van negen Cambuurspelers te slechten en liepen we uit naar een mooie 5-1 overwinning. Het is mooi om te zien dat de ploeg massaal gesteund wordt en ik wil speciaal mijn complimenten geven aan de Waalwijk Fanatics voor hun spandoek voorafgaand aan de wedstrijd. Helaas heeft een klein groepje individuen met het afsteken van vuurwerk ervoor gezorgd dat deze avond een negatieve nasmaak heeft gekregen. Ondanks de maatregelen vooraf, zoals een schouw, de inzet van een vuurwerkhond en meerdere waarschuwingen, hebben deze personen met het afsteken van vuurwerk de club in diskrediet gebracht.”

”De maat is dan ook vol. RKC Waalwijk loopt het risico dat het wederom hoge geldboetes krijgt opgelegd en dit is dan ook absoluut onacceptabel. We zijn helaas genoodzaakt om een laatste waarschuwing te geven. Mocht het vanaf nu gebeuren dat er opnieuw vuurwerk wordt afgestoken, dan zullen wij tijdens de eerstvolgende thuiswedstrijd daarop vak ES en/of andere vakken gesloten houden. We doen een dringend beroep op jullie supporters om er samen voor te zorgen dat deze drastische maatregel niet nodig is en de overgrote meerderheid niet gestraft wordt voor het gedrag van individuen. Het moge duidelijk zijn dat het onderzoek naar de vuurwerkafstekers loopt en dat zij bij identificatie een stadionverbod kunnen verwachten. Bovendien zullen de eventuele financiĆ«le gevolgen op hen worden verhaald. We zijn ontzettend blij met de goede sfeer in en om het Mandemakers Stadion tijdens de afgelopen thuiswedstrijden, maar het afsteken van vuurwerk hoort daar absoluut niet bij.”

Bron: RKC Waalwijk

Cookieinstellingen