WSC 1 eindigt bekertoernooi met gelijkspel tegen eersteklasser Sarto

Foto: WSC

In de laatste bekerwedstrijd in de poule heeft WSC zondag 18 september met 1-1 gelijkgespeeld tegen zondag eersteklasser Sarto uit Tilburg. Beide ploegen waren al uitgeschakeld voor de volgende ronde dus werd de wedstrijd echt gezien als een laatste mogelijkheid tot oefenen voordat volgende week de competities gaan starten.

Onder weersomstandigheden die we al even niet meer gewend waren, startte beide ploegen wat afwachtend en zoekend naar de mogelijkheden. WSC kwam er een paar keer gevaarlijk door maar kon in de zestien niet de vrije man vinden. Ook Sarto werd een paar keer gevaarlijk zonder echt Luuk van Beerendonk aan het werk te zetten. In de 25e minuut was het slecht uitverdedigen aan Waalwijkse kant wat voorafging aan nu de derde penalty tegen in 3 wedstrijden. Ook deze keer was de 11 meter onterecht en iets te makkelijk gegeven. De strafschop werd keurig en onhoudbaar binnengeschoten waardoor WSC weer tegen een 0-1 achterstand aan keek. Het spel van Waalwijkse kant was slordig en daardoor kon de thuisploeg geen moment een echte vuist maken. Mickey van Boxtel had nog de beste kans op de gelijkmaker toen hij vanaf 5 meter de rebound vanaf de Tilburgse keeper hoog over knalde.

Na rust werden de verse krachten Bram van den Oetelaar en Job van Es gebracht en WSC kwam goed uit de kleedkamer. Vanaf de start van het tweede bedrijf was WSC de bovenliggende partij en kwam tot een aantal goede aanvallen. Een aantal goede ingrepen van de Sarto keeper en de lat stonden de gelijkmaker in de weg totdat een goede diepe bal van aanvoerder Maarten van Drunen op invaller Job van Es eindelijk een doelpunt opleverde. Job ging goed door en was eerder bij de bal als de uitgekomen Sarto doelman. Een ultieme sliding leverde de verdiende gelijkmaker op. Vanaf dat moment kon het doelpunt eigenlijk aan beide kanten vallen. WSC kwam nog in scoringspositie met Pepijn Vrinten maar ook Sarto had de kans om Luuk van Beerendonk nog te passeren.

1-1 was uiteindelijk een terechte uitslag en zeker de tweede helft biedt voldoende houvast voor de technische staf om op verder te borduren.  Eerder op de dag wist WSC 2 een keurige 2-1 overwinning te boeken op hoofdklasser RKDVC. Hiermee zijn zij als eerste geëindigd in de poule waardoor zij nog een ronde verder zijn gekomen. De gehele selectie heeft de uitstekend verlopen voorbereiding met een barbecue afgesloten. Beide teams lijken klaar te zijn voor de pittige competitie die komend weekend van start gaat in Udenhout. WSC 2 speelt om 11:00u tegen SVSSS 2 en om 14:30u begint WSC 1 aan de uitdagende competitie tegen SVSSS 1. Afgelopen week zijn de verzwaarde degradatieregels bekend gemaakt en vanuit de tweede klasse zullen de nummers 12 en 13 rechtstreeks degraderen. Daarnaast zullen de nummers 9, 10 en 11 ook nog nacompetitie spelen voor degradatie. Aan WSC 1 dus minimaal de opdracht om bij de onderste 5 ploegen weg te blijven.

Cookieinstellingen