NEO’25 sukkelt naar het einde van de competitie

In de voorlaatste speelronde was NEO’25 de gastheer voor NOAD’32 en speelde dus de laatste thuiswedstrijd. Voor NEO’25 was er niets meer te winnen of te verliezen en het laag op de ranglijst staande NOAD’32 was de ideale tegenstander om er in de laatste thuiswedstrijd iets moois van te maken. Dat pakte geheel anders uit dan vooraf gedacht en de mannen uit Wijk en Aalburg gingen er met de volle winst vandoor.

De wedstrijdmentaliteit van NEO’25 liet deze middag danig te wensen over. In de eerste helft was NEO’25 wel de betere ploeg , speelde een aantal mooie kansen bijeen maar scoorde niet. In de tweede minuut al zette Mitch Soffner de toon voor de wedstrijd en de kansen die NEO’25 zou krijgen door alleen voor keeper Niels Duister te verzuimen de 1-0 te maken. Zo kreeg NEO’25 in de eerste twintig minuten heel aardige mogelijkheden om op voorsprong te komen maar scoorde niet. Zo zag o.a. Jordy Rosenbrand na een mooie aanval zijn inzet van de lijn gehaald worden en maakte Niels Duister een knap schot van Noah van Caem onschadelijk. Daarna gebeurde er tot aan de rust vrijwel niets meer dat hier vermeldenswaard is. De rust kwam met een stand waar Frits van Turenhout beroemd mee is geworden.

In de tweede helft kregen de toeschouwers geen beter voetbal te zien. Alles wat een wedstrijd leuk kon maken ontbrak: spelvreugde, passie, optimale inzet, de wil om te winnen en je supporters een leuke laatste thuiswedstrijd voorschotelen, ontbraken in de tweede helft. Het spelniveau daalde naar een bedenkelijk laag peil. Het duurde tot de 60e minuut dat de toeschouwers weer een doelpoging van NEO’25 zagen. Noah van Caem zag zijn schot gestopt en ook Nicky van Wanrooy vond keeper Niels Duister op zijn weg. NOAD’32 bleef verder gemakkelijk overeind en kon in de 68e minuut op voorsprong komen na slecht verdedigen aan NEO’25 kant. Deze keer gingen de mouwen bij NEO’25 na een achterstand zoals wel vaker gebeurd is niet verder omhoog maar vond men het kennelijk wel best. Hiermee bewees NEO’25 zichzelf en zijn trouwe supporters een zeer slechte dienst en werd verloren van een tegenstander die zich meer inspande en dus terecht aanspraak kon maken op de winst. In de laatste uitwedstrijd tegen s.v. BLC onder leiding van Stefan Brok heeft NEO’25 nog één kans om de competitie op een waardige manier af te sluiten en daarmee hun trainer niet met een kater te laten vertrekken.

Voor NEO’25 speelden: Kevin Akkermans, Joey van Wanrooy, Niels Hamers, Rudy van Dongen (Matthijs van der Lee), Robin Rosenbrand, Jesse Trapman (Nicky van Gils), Noah van Caem, Mitch Soffner, Jon van de Kamp, Nicky van Wanrooy en Jordy Rosenbrand (Lars de Bruijn).