Theatertalent Cato Smits wint Wim Suermondtprijs 2022

Een dolgelukkige Cato Smits, winnaar van de Wim Suermondtprijs 2022, die dit jaar in het teken stond van Theater.
Een dolgelukkige Cato Smits, winnaar van de Wim Suermondtprijs 2022, die dit jaar in het teken stond van Theater.
Foto: Bram Bakkers

WAALWIJK – Cato Smits, theatercursist bij Kunstencentrum Waalwijk, is de winnaar geworden van de Wim Suermondtprijs 2022. De prijs werd zaterdagavond uitgereikt tijdens het Waalwijks Theaterfestival in Theater De Leest.

De Wim Suermondtprijs is een initiatief van Kunstencentrum Waalwijk en staat ieder jaar in het teken van een andere kunstvorm. Dit jaar was het thema theater. De prijs staat nadrukkelijk open voor iedereen uit de regio, dus niet alleen voor cursisten van Kunstencentrum Waalwijk.

Cato wist de jury te imponeren met haar vertolking van Jip in het stuk Schoolplein.
De onafhankelijke jury bestond uit Rosalie Jansen (actrice, TikTokster), Joost Raaphorst (regisseur O.O.G. Jongerentheater) en Piet van Eijkeren (acteur/cabaretier/regisseur).

Tijdens het Waalwijks Theaterfestival traden alleen maar jonge theatermakers uit de regio op. Er waren optredens van de Theaterklas van het Dr. Moller College Waalwijk, Wenstheater Jongerentheater, Kunstencentrum Waalwijk, ROC Tilburg Theater en Toneelvereniging ONA/ ONS. De publieksprijs van het festival werd gewonnen door het Wenstheater en de WTF prijs ging naar ROC Tilburg Theater.

Aan de prijs is ook een geldbedrag van 350 euro verbonden, die Cato mag besteden aan de ontwikkeling van haar talent.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen