NEO’25 – VV ONI onbeslist: 2-2

Nul winnaars, één droomgoal, twee domme acties, drie rode kaarten en vier goals. Zie hier de wedstrijd NEO’25 – VV ONI in een notendop. En dat allemaal na een eerste helft waarin alleen maar een droomgoal te zien was. Een groter contrast tussen een eerste en de tweede helft is nauwelijks voor te stellen. Liefhebbers van spektakel kwamen na de rust meer aan hun trekken dan de liefhebbers van mooi voetbal. De wedstrijd  NEO’25- VV ONI, geleid door de goed en consequent leidende scheidsrechter Willem van Bleek, eindigde in 2-2.

De eerste helft van NEO’25 – VV ONI is gauw verteld. Twee voorhoedes die niet bij machte waren om de verdediging van de tegenstander in verlegenheid te brengen en twee verdedigingen die bijna op het veld liepen te lachen over zoveel aanvallende onkunde. De toeschouwers was na een half uur spelen slechts één magisch moment vergund. Jelle Horsten, namens VV ONI,  werd op rechts vrijgelaten, ontving de bal op de punt van de zestien en zocht en vond de kruising van de tweede paal. Keeper Kevin Akkermans na afloop: “Je ziet de bal vertrekken en aankomen en weet dat je volslagen kansloos bent, petje af voor Jelle al is het niet leuk om ze zo tegen te krijgen.”: 0-1. Zo voetbalden NEO’25 en VV ONI naar de rust.

De tweede acte gaf een geheel andere wedstrijd te zien. NEO’25 ging in de achtervolging en moest daardoor wat meer ruimte laten aan ONI dat daar in eerste instantie niet goed mee omging. Bij NEO’25 kwam Jordy Rosenbrand in de ploeg voor Matthijs van der Lee en heel langzaam bouwde NEO’25 aan een licht overwicht. In de zesenvijftigste minuut maakte Mitch Soffner een zware overtreding op een VV ONI speler en scheidsrechter Willem van Bleek was er als de kippen bij om een opstootje de kop in te drukken en de NEO’25 speler met rood te bestraffen. Niels Fioole van VV ONI vond het echter de moeite waard om een flinke sprint te trekken om Mitch Soffner tegen de grond te werken. Nadat de rook was opgetrokken mochten zowel Soffner als Fioole na zijn domme actie gezamenlijk van het veld en kon er weer gevoetbald worden. VV ONI speelde zich weer onder de druk uit en na zevenenzestig minuten kwamen zij op 0-2 dankzij een doelpunt van Floris Wouters. Wie dacht dat wedstrijd nu klaar was, kwam bedrogen uit. Twee minuten later werd bij een NEO’25 aanval een schot van een NEO’25 speler geblokt met de arm van Jorg Blom. Dat leverde een penalty voor NEO’25 en een rode kaart voor Jorg Blom van VV ONI op. Noah van Caem scoorde uit de strafschop de aansluitingstreffer en VV ONI moest met acht veldspelers verder,1-2 met nog twintig minuten te aan. Bij NEO’25 kwam Lars de Bruijn in de ploeg voor Jesse Trapman. Dit bleek een gouden wissel want al na vijf minuten bracht hij NEO’25 weer naast VV ONI met een geplaatst effectvol afstandsschot. Ook dit was dus een hele fraaie. De laatste twintig minuten had NEO’25 wel het meeste balbezit, kreeg nog een paar kansen maar raakte ook nog een paar maal in paniek bij de felle tegenstoten van VV ONI. In de stand kwam geen verandering meer.

NEO’25 – VV ONI was een wedstrijd met twee totaal verschillende helften waarin NEO’25 veel karakter toonde en die de uitslag kreeg die daar gezien de krachtsverhoudingen in het veld bij hoorde.

Voor NEO’25 speelden: Kevin Akkermans, Joey van Wanrooy, Niels Hamers, Matthijs van der Lee (Jordy Rosenbrand), Nino van Leuveren, Robin Rosenbrand, Jesse Trapman (Lars de Bruijn), Noah van Caem, Mitch Soffner, Jon van de Kamp en Nicky van Wanrooy.