Koningsweek in Sprang-Capelle

Foto:

SPRANG-CAPELLE – De Oranjevereniging kijkt terug op een fantastische tweede week. Na de zeskamp is de organisatie bezig geweest om alles weer klaar te maken voor de tweede feestweek.

Natuurlijk startte de tweede week van de Oranjevereniging op dinsdag 26 april met de Hollandse avond. Dit jaar waren Rutger van Barneveld, de Zware Jongens, Arjon Oostrom en de 3J’s uitgenodigd om voor een uitverkochte tent te zingen. Samen met de welbekende dj Corne Music hebben alle bezoekers er een groot feest van gemaakt.

Na een korte nacht was het tijd om de vlag buiten te hangen voor Koningsdag. Koningsdag start natuurlijk altijd met de traditionele aubade op het Raadhuisplein. Samen met burgemeester Sacha Ausems en veel dorpsgenoten werden welbekende nummers gezongen, waarna de kinderen met de bellenblazen zoveel mogelijk bellen moesten blazen.

In de middag was het tijd om weer naar de tent aan de Akkerwinde te gaan. Op het evenemententerrein was er zoals gewoonlijk met Koningsdag van alles te beleven. Zo konden kinderen op cursus bij circus Tadaa. Tijdens verschillende workshops konden kinderen allerlei circustrucs leren.

Naast de circusworkshop waren er verschillende springkussens, paard en kleed, schapen, een grote zandbak en een trekkerbehendigheidswedstrijd. Tijdens de trekkerbehendigheid gingen de verschillende deelnemers met elkaar de strijd aan door met hun trekker spellen zo snel mogelijk uit te voeren.

Met de popcorn en Slush Puppy in de hand konden de bezoekers afsluitend genieten van een roofvogelshow. Tijdens deze interactieve show werden verschillende vogels getoond en vragen beantwoord. Eén van de vogels zag het niet meer zitten en had de vleugels genomen. Gelukkig was de vogel al vrij snel weer terug bij zijn baasje. Mochten inwoners van de Vrijhoeve een grote vogel spotten dan behoort deze niet bij de roofvogelshow.

Het uitgebreide programma van afgelopen week werd afgesloten met de 538 Verrückte Stunde. Een uitverkochte tent stond te feesten op muziek van de dj’s van Radio 538. Ook heeft Jan Biggel een optreden gegeven. Dit maakte het feest compleet.

De Oranjevereniging kijkt terug op een drukke maar zeker geslaagde week.

Deze week staat Sprang-Capelle in het teken van de bevrijding. Voordat we bevrijding kunnen vieren herdenken we. Op 4 mei start daarom om 19:00 uur de herdenkingsdienst in de Hervomde kerk te Sprang. Na de dienst zal er een stille tocht zijn naar het oorlogsmonument van Jan de Rooy. Hier vindt de kranslegging en twee minuten stilte plaats. Iedereen is uitgenodigd om hier aan deel te nemen.

Op 6 mei spelen we local bingo in de tent. Tijdens de bingo onder leiding van Boem Boem Piet spelen we 10 rondes bingo waarbij mooie geldprijzen te winnen zijn. De bingo start om 20:00 uur en zal tot ongeveer 23:00 uur duren. Een boekje voor 10 rondes kost €15,-.

Zoals vele al hebben kunnen zien hebben de inwoners van Sprang-Capelle al veel straten versierd.  Na twee jaar gaat de bevrijdingsoptocht eindelijk door. Aankomende zaterdag 7 mei staat de optocht op de agenda. Deze dag is compleet gevuld met de optocht en het bevrijdingsfeest met afsluitende vuurwerkshow op het evenemententerrein.

Om 10:00 uur start de bevrijdingsoptocht met ruim 40 rijdende objecten aan de Tilburgseweg, waarna de hele stoet de verschillende dorpskernen zal passeren. De verwachting is dat de stoet rond 15:00 uur aan zal komen op het evenemententerrein. Hier vindt een avondvullend programma plaats met Corne Music en de spectaculaire band Broadway. Om 22:30 uur zal deze bijzondere dag af worden gesloten met een vuurwerkshow ter ere van de 75-jarige bevrijding en het 75-jarige bestaan van Oranjevereniging Wilhelmina. Tijdens deze dag van het vieren van de bevrijding is toegang voor iedereen gratis.

De route van de bevrijdingsoptocht kunt u terugvinden op de website van de Oranjevereniging: www.ov-wilhelmina.nl

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen