WSC 1 geeft 2-0 voorsprong weg tegen Bavel 1

WAALWIJK – Afgelopen zondag heeft WSC 1 na een 2-0 voorsprong alsnog met 2-2 gelijk gespeeld tegen Bavel. En daarmee een kans laten liggen om verder weg te lopen bij de ploeg uit het gelijknamige dorp. Ondanks een ietwat saaie eerste helft, werd de wedstrijd in de tweede helft toch wel weer spannend.

WSC begon sterk aan de wedstrijd en hield Bavel vast op eigen helft. Helaas konden de Waalwijkers echter geen echte kansen creëren waardoor het geen aantrekkelijke wedstrijd was in de eerste helft.  Al na 35 minuten moest Erhan Aksoy met opnieuw last van de kuit gewisseld worden. Sander van den Meijdenberg kwam in de ploeg maar deze had ook al 65 minuten bij WSC2 gespeeld eerder die ochtend. 0-0 bij rust.

Na rust een tactische wissel waarbij routinier Soufiane Bakkali in de ploeg kwam voor Roel Mulders. Soufiane was al snel bij de les want in de 47e minuut verslikte de Bavelse keeper zich met de bal aan de voet en Soufiane pakte het cadeautje uit en de verdiende 1-0 stond op het bord. Een klein kwartier later was het opnieuw raak voor Soufiane die na een fantastische assist van Yorick Hulsman de score verdubbelde en WSC leek op rozen te zitten.

Toch was het Bavel dat terug in de wedstrijd kwam. Een diepe bal werd niet goed beoordeeld en verwerkt waardoor de 2-1 in de 67e minuut te noteren viel. In de 75e minuut was de voorsprong van WSC volledig verdampt want Bavel kwam op 2-2. De penalty werd nog wel gekeerd door Denzel de Wit maar in de rebound kon de Bavelspeler alsnog binnenkoppen.

Er volgde een hectisch laatste kwartier waarin beide ploegen nog kansen kregen op de overwinning. WSC raakte zowel paal als lat maar in de slotseconde was het Bavel met een uitgelezen kans op de 3-2. Gelukkig voor WSC kwam hierbij Denzel de Wit als winnaar uit de strijd. In diezelfde hectische slotfase trok de scheidsrechter diverse kaarten aan beide kanten. Helaas voor WSC kreeg Yorick Hulsman daarbij een tweede gele kaart en dus de rode kaart te zien. Omdat op hetzelfde moment Bavel een directe rode kaart kreeg, werd er de laatste 10 minuten met 10 tegen 10 gespeeld. Ondanks het gelijkspel wist WSC toch nog een plekje op de ranglijst te stijgen en bezet nu de 8e plek. Wel moet gezegd worden dat er een aantal ploegen onder WSC nog wedstrijden voor de boeg hebben.

Mooi detail is dat er opnieuw een debutant tussen de lijnen is gekomen aan WSC kant. JO19 speler Suheeyb van Daalen mocht 10 minuten meespelen en vulde zijn rol (op een plek die hij niet direct gewend is) uitstekend in.

A.s. Volgende week speelt WSC opnieuw thuis tegen in de derby tegen Uno Animo. De ploeg uit Loon op Zand heeft vandaag opnieuw niet gespeeld waardoor ze momenteel twee wedstrijden achterlopen. Momenteel staat Uno Animo 1 punt achter op WSC.