Winterdijk Waalwijk drie weken gesloten vanwege aanbrengen tijdelijk wegdek

Foto: Google Streetview

WAALWIJK – De Winterdijk is toe aan een opknapbeurt. Het wegdek is namelijk ernstig beschadigd. Door de ontwikkeling van Grotestraat 239-243 en het verwachte bouwverkeer, kan de gemeente nog niet starten met een definitieve herinrichting. Er worden wel tijdelijke maatregelen genomen. Zo zorgt de gemeente ervoor dat de dijk en de bomen veilig en beschermd blijven.

Tijdelijke maatregelen

Om schade te voorkomen heeft de gemeente eind 2021 al een paar maatregelen uitgevoerd. De grootste gaten ten oosten van de voetbrug hebben ze hersteld. Ook zijn er waarschuwingsborden geplaatst.

Vanaf 4 april worden er nog meer maatregelen genomen. De Winterdijk wordt vanaf de Heulstraat tot aan het Schoenenkwartier tijdelijk ingericht met betonnen platen. Hiermee maken we de straat veilig en sterk, ook voor bouwverkeer. Het aanleggen duurt ongeveer 3 weken. U kunt hier wat overlast van hebben.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden wordt de Winterdijk vanaf tankstation Coppens tot het Schoenenkwartier afgesloten. Woningen aan de oostzijde van het Schoenenkwartier zijn bereikbaar via de Hooisteeg.

Definitieve herinrichting

Als de bouw aan de Grotestraat 239-243 klaar is en er geen zwaar bouwverkeer meer over de Winterdijk rijdt, start de gemeente met de definitieve herinrichting.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen