WSC 1 speelt gelijk tegen Cluzona uit Wouw

WSC 1 heeft in barre weersomstandigheden met 1-1 gelijk gespeeld tegen Cluzona. Cluzona bivakkeert normaal gezien in de bovenste regionen van de tweede klasse.  Ze hebben echter (net als WSC) een aantal afwezigen gehad in het eerste gedeelte van de competitie maar stonden nu weer zo goed als compleet op het veld.

Net als het weer begon de wedstrijd stormachtig. Een diepe bal van Cluzona kwam heel ongelukkig via zijn voet tegen de arm van aanvoerder Yorick Hulsman en de leidsman wees gedecideerd naar de stip. De inzet van de ervaren spits Ruben Maas werd echter uitstekend gestopt door Denzel de Wit. In de 11e minuut was het alsnog raak voor de bezoekers. Een diepe bal achter de verdediging werd niet goed ingeschat en de bal werd over Denzel in het lege doel gelobd. 0-1 en dat was op dat moment zeker terecht. WSC creëerde te weinig en speelde ontzettend slordig. De bal werd te vaak te snel ingeleverd bij Cluzona waardoor de Waalwijkers moeilijk in hun spel kwamen. Toch was het 4 minuten later alweer gelijk. Een goede corner van Roel Mulders werd door Pepijn Vrinten achter de keeper gekopt. 1-1 en weer alle kansen open. Tot aan de rust bleef het echter heel slordig en Cluzona probeerde met lange ballen op hun spitsen gevaarlijk te worden. Denzel wist nog een aantal keer goed in te grijpen waardoor er met 1-1 aan de thee kon worden gegaan.

Na rust een iets beter WSC en wanneer de scherpte en focus er is, is meteen te zien waartoe deze ploeg in staat kan zijn. Cluzona werd niet echt gevaarlijk meer buiten een aantal corners die in combinatie met de wind voor de nodige onrust zorgde. Aan de andere kant moest de doelman van de bezoekers een aantal keer reddend optreden om een voorsprong voor WSC te voorkomen.  In de 70e minuut leek er een einde te komen aan de overwinningskansen van WSC omdat Bas van Helvoirt met rood van het veld werd gestuurd. Een pittige tackle en vooral het overdreven reageren aan Wouwse zijde werd door de scheidsrechter met een rode kaart bestraft waar een gele kaart had volstaan.  Met 10 man en de wind tegen zou je verwachten dat het overleven zou worden voor WSC maar bijzonder was dat nu juist de 10 beste minuten van WSC volgden. Er werden 2 kansen gecreëerd maar helaas stond het vizier niet op scherp. Zeker de goede invalbeurt voor Bram van de Oetelaar zorgde voor de nodige aanvallende impulsen. Risico hierbij was echter wel dat er ook wat ruimtes werden weggegeven maar gelukkig kon Cluzona niet meer echt gevaarlijk worden.

Donderdag zal WSC afreizen naar Breda om tegen JEKA te spelen. deze wedstrijd stond in eerste instantie op carnavalszondag gepland maar werd in onderling overleg naar 3 dagen eerder verplaatst. Bij een overwinning zal JEKA meteen worden ingehaald op de ranglijst die momenteel 1 punt meer hebben en op de negende plek staan.  We hopen veel mensen langs de lijn te mogen begroeten om onze jongens naar een driepunter te schreeuwen.