WSC 1 wint de oefenwedstrijd tegen Haarsteeg 1

Na twee trainingen met tweetallen in het begin van de maand, kon er vanaf 16 januari weer normaal met de hele groep getraind worden. Aangezien er een competitiestart in het weekend van 5/6 februari werd verwacht, werden er in afwachting van verdere versoepelingen een drietal wedstrijdmomenten voor WSC 1 vastgelegd.

Op zondag 23 januari werd er afgetrapt met een onderlinge wedstrijd tussen WSC 1 en een combinatieteam van WSC 2 en O23. Een nuttige wedstrijd werd uiteindelijk door WSC 1 met 4-1 gewonnen. Aangezien het vanaf woensdag 26 januari ook weer toegestaan was om tegen andere verenigingen te spelen werden er meteen twee wedstrijden gepland voor het eerste. Op donderdag 27 januari zijn de vaandeldragers naar Goirle gegaan om tegen GSBW te oefenen. De eerste helft was uitstekend maar werden er veel te veel kansen gemist door de Waalwijkers. GSBW schoot na rust uit de startblokken en zette WSC vast op eigen helft. Door twee ongelukkige momenten kwam WSC zelfs op een 2-0 achterstand, terwijl het wel het grootste gedeelte de betere ploeg was. Het team liet vervolgens veerkracht zien en boog de achterstand om in een 2-2 gelijkspel. De kansen op de overwinning werden helaas niet benut.

Op zondag 30 januari werd er in en tegen Haarsteeg geoefend en werd er een uitstekende 2-0 overwinning geboekt. Haarsteeg staat in de 3e klasse op een goede subtoppositie en heeft een ploeg met een goede mix van ervaring en jeugdig elan. WSC was echter vanaf de start wakker en liet uitstekend veldspel zien. Enige kritische noot was het opnieuw missen van (te) veel goede kansen. Het feit echter dat de jonge ploeg de kansen creëert, is geruststellend en bied voldoende perspectief. Dat de ploeg jong is, werd vandaag maar weer eens onderstreept. In de basis maar liefst 4 spelers die de 20 nog niet hebben gehaald. 5 andere basisklanten hebben pas net de 20 gezien. Onder aanvoering van de ervaren Ronny de Bresser en Yorick Hulsman werd de gemiddelde leeftijd weer iets omhoog gehaald. Zoals al eerder gezegd was het veld spel heel goed en werd er heel gevarieerd aangevallen. De doelman van Haarsteeg moest een aantal keer redding brengen en zelfs een inzet vanaf een meter of vijf van de van een blessure teruggekeerde Stijn van der Put werd alsnog van de lijn gehaald.

Na rust bleef dezelfde ploeg nog 10 minuten staan alvorens er een aantal wissels werden ingebracht. Eén van die wissels (Semir Delic) had zijn debuut in WSC 1 binnen 1 minuut kunnen opluisteren met een doelpunt, maar helaas kon hij de assist van Pepijn Vrinten net niet voldoende afwerken. Opnieuw was WSC de bovenliggende partij al waren de eerste minuten na rust iets rommelig aan Waalwijkse kant. In de 63e minuut was het eindelijk raak voor WSC. Pepijn Vrinten wist niet voor het eerst vandaag aan de verdediging te ontsnappen en tikte de bal langs de uitgekomen keeper van de tegenpartij. De bal viel op de paal, maar de meegekomen en attente Job van Es schoot de bal alsnog verdiend tegen de touwen. In de 82e minuut wisten deze 2 spelers opnieuw succesvol te zijn. Job stoomde zijwaarts op richting het Haarsteegse doel en in plaats van te schieten legde hij de bal goed terug op Pepijn die dit maal wel het net wist te vinden. Ook Haarsteeg wist met twee uitbraken nog gevaarlijk te worden maar Denzel de Wit redde twee maal goed en hield de nul vandaag. Al met al een uitstekende voorbereiding op de herstart van de competitie volgende week.

Ondertussen is het verdere verloop van de competitie bekendgemaakt en zal WSC 1 openen met een thuiswedstrijd tegen FC Tilburg komende zondag 6 februari. Deze ploeg staat 3 punten boven onze vaandeldragers en bij winst wordt FC Tilburg ingehaald op doelsaldo. Ook FC Tilburg heeft net als WSC een jonge ploeg. Aangezien er weer publiek bij de wedstrijden is toegestaan hopen we veel mensen langs de lijn te mogen zien om onze jongens aan te moedigen in de weg naar boven in de 2e klasse E.