Sponsortoernooi Tafeltennisvereniging Waalwijk

WAALWIJK – Op woensdagavond 20 oktober ontving Tafeltennisvereniging Waalwijk medewerkers van haar nieuwe sponsoren De Hypotheekshop en Remco Olden Lommers Makelaars.

Alle medewerkers werden door de penningmeester Theo de Laat van harte welkom geheten. Voorafgaand aan de start van het sponsortoernooi gaf hij eerst een korte toelichting over de vereniging.

TTV Waalwijk is een tafeltennisvereniging die volgend jaar 75 jaar bestaat. Sinds 1986 is de vereniging in dit pand aan de Hertog Janstraat 1d gehuisvest. Momenteel bestaat de vereniging uit circa 90 leden en wordt met 12 teams competitiewedstrijden in de regio De Langstraat en Tilburg gespeeld.

Omdat niet iedereen met de spelregels van de tafeltennissport bekend was, gaf Theo eerst een korte toelichting hierop. Tafeltennis speel je in teamverband. Drie spelers spelen individueel tegen drie andere spelers. Daarnaast wordt een dubbelspel gespeeld waarbij ook een reservespeler uit het team mag meedoen. Per wedstrijd speel je dus 10 games.
• Elke game gaat tot elf punten
• Een wedstrijd gaat volgens de ‘best of five’ methode: degene die het eerst drie games wint, heeft gewonnen (3-0, 4-1, 2-3)
• Om een game te winnen moet er minimaal twee punten verschil zijn (11-9 of 13-15)
• De opslag/service wisselt om de twee keer
• Vanaf 10-10 wisselt de service om en om, telkens één opslag per persoon per keer
• Bij de opslag moet je de bal plusminus 16 centimeter recht omhoog gooien voordat je de bal slaat

Na deze korte introductie en toelichting blikte Theo terug op de totstandkoming van de gemaakte sponsorafspraken.

Het jaar 2020 en 2021 is voor velen een bijzondere periode. Winkels, kantoren als ook sportscholen en -verenigingen moesten van overheidswege dicht. Gezien de economische onzekerheden die dit allemaal met zich meebracht, werden bedrijven voorzichtig in het doen van investeringen, zo ook sponsoring van sportverenigingen.

Het eerste contact met Rob de Kort van De Hypotheekshop dateert al van voor de coronacrisis. Ook Rob en Remco Olden van Remco Olden Lommers Makelaars moesten even op de rem trappen, wat gaat de woningmarkt doen? In mei van dit jaar werden de contacten weer aangehaald en kwamen partijen tot sponsorafspraken.

Tafeltennisvereniging Waalwijk had via Akaza Sport Waalwijk nieuwe shirts laten ontwerpen. Met Rob en Remco werd onder andere afgesproken om de bedrijfslogo’s van De Hypotheekshop en Remco Olden Lommers Makelaars op het rugpand te laten afdrukken. Met deze vorm van sponsoring kan De Hypotheekshop en Remco Olden Lommers Makelaars hun naamsbekendheid in de regio van Waalwijk verder uitbouwen. Omdat TTV Waalwijk ook zijn competitie-uitwedstrijden in Tilburg speelt, liften ook de kantoren in Tilburg hierop mee.

Onder dankzegging door Theo de Laat richting beide sponsoren namen Rob de Kort en Remco Olden het nieuwe shirt in ontvangst. Na het fotomoment werd het toernooi gehouden.

De leden van Tafeltennisvereniging Waalwijk werden met een extra handicap geconfronteerd omdat zij met een batje zonder rubber moesten spelen. Rob de Kort zelf eindigde op de eerste plaats bij de klasse-indeling van de medewerkers. Hij mocht hiervoor een beker in ontvangst nemen.

Het was een gezellig en geslaagd toernooi en zeker voor herhaling vatbaar. Dat werd dan ook afgesproken.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen