Tachos kijkt uit naar wedstrijd tegen koploper Aalsmeer

Foto: Tachos

WAALWIJK – Na een reeks van goede wedstrijden kijkt de jonge selectie van Red-Rag Tachos uit naar de wedstrijd van aanstaande zaterdag tegen koploper Aalsmeer en wil het team graag zien waar ze qua niveau nu staan.

Bovendien is het een bijzonder duel want vader en coach Hans van Dijk speelt met zijn Tachos tegen het team van zoon Destin van Dijk. En als er één ding is waar Hans een bloedhekel aan heeft dan is het verliezen..! Dus staat de voorbereiding op scherp en wordt er alles aan gedaan om de punten as. zaterdag in Waalwijk te houden en de familie-eer te redden!

Maar belangrijk is ook de opwaartse lijn vast te houden en een goed vervolg te geven aan de prima wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen DFS uit Arnhem. Een kwalitatief goede en fysiek sterke tegenstander die vaak moeilijk te bespelen is. Maar Red-Rag Tachos zat er vanaf begin vol bovenop, ‘er werd keihard gewerkt, de verdediging stond als een huis en we lieten de Arnhemmers niet in hun spel komen. Juist door die goede dekking waren we in staat om onze omschakeling goed te spelen en van daaruit veel te scoren.’ Het duel in Arnhem had veel overeenkomsten met de laatste thuiswedstrijd tegen Hellas; een sterk overwicht in de eerste helft, een overtuigende ruststand, nu 12-21 in Waalwijks voordeel, en het goede spel proberen door te zetten in het 2e deel van de wedstrijd. Jelte Hiemstra en Nick Veltman in de 1e helft en Joep Voermans en Luc van Ommen in het 2e gedeelte wisten mooie aanvallen succesvol af te ronden waardoor het initiatief bij Tachos bleef. Opnieuw kon er flink doorgewisseld worden, kwam iedereen aan z’n speelminuten en was het tijd voor de comeback van cirkelspeler Bradley van den Broek met nummer 29 die gelijk goed meedraaide. Ook Joep Voermans, die de volgende ochtend de Marathon van Amsterdam zou gaan lopen, bleef geconcentreerd en benutte na Joost Rombouts alle strafworpen in de 2e helft. Kortom een prima overwinning met 30-36, een goede instelling, hard gewerkt en zo kwam de winst geen moment in gevaar. As. zaterdag wacht nu de zware wedstrijd tegen Aalsmeer, ‘maar als we als team zo blijven werken, afspraken in het veld goed nakomen, van onze eigen kracht uit blijven gaan dan zijn we best moeilijk te verslaan, dus we gaan voor een goed resultaat!’

Aanvang van de wedstrijd tegen Greenpark Aalsmeer is om 21.00u in sporthal de Slagen. Vooraf speelt de landelijke Tachos A-jeugd tegen BFC uit Beek. (aanvang 19.00u).
PS. vergeet je QR-code niet!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen