RKC Waalwijk wil goede competitiestart vervolg geven in Friesland

Foto: RKC Waalwijk Alexander de Peffer

Na de overwinning op AZ spelen de Geelblauwen morgen, zaterdag 21 augustus (18.45 uur) de eerste uitwedstrijd van het seizoen. In en tegen Heerenveen wil de ploeg van Joseph Oosting de goede competitiestart maar wat graag een goed vervolg geven.

RKC Waalwijk

RKC begon zoals bekend de competitie met een kickstart. In het eigen Mandemakers Stadion werd AZ namelijk met 1-0 verslagen. De supporters, die eindelijk weer het stadion in mochten, zagen op slag van rust Michiel Kramer het enige doelpunt van de wedstrijd maken. Na een goede, lage voorzet van Juriën Gaari stond de spits op de juiste plaats om af te ronden. De drie punten betekende dat de Geelblauwen het seizoen direct startten met een positief resultaat.

In Heerenveen beschikt Joseph Oosting over een nagenoeg fitte selectie, waarbij enkel Luuk Wouters en David Min afwezig zijn. In Friesland zullen de Geelblauwen worden gesteund door ruim 100 supporters.

sc Heerenveen

Ook sc Heerenveen begon het seizoen met een driepunter. Tegen promovendus Go Ahead Eagles was het Tibor Halilovic die met zijn goal niet alleen het eerste Eredivisiedoelpunt van deze jaargang maakte, maar ook de overwinning bezegelde. De wedstrijd tegen RKC Waalwijk is voor Heerenveen het eerste thuisduel met publiek in lange tijd, iets waar voetbalminnend Friesland reikhalzend naar uit zal kijken.

sc Heerenveen heeft vooralsnog niet veel sterkhouders zien vertrekken, enkel Lasse Schöne (N.E.C.) en Sherel Floranus (Antalyaspor) maakten een overstap. Siem de Jong, Mitchell van Bergen, Henk Veerman en Joey Veerman dragen nog altijd het shirt met de karakteristieke pompeblêden, al aast laatstgenoemde op een transfer. Desalniettemin zullen de Friezen maar wat graag de tweede overwinning bijschrijven, iets waar RKC graag een stokje voor zal willen steken.

Balans

RKC Waalwijk en sc Heerenveen treffen elkaar zaterdag voor de 21e keer op Eredivisieniveau in Friesland. Daarvan wonnen de Geelblauwen viermaal, wist Heerenveen dertien keer de drie punten in eigen huis te houden en werd het drie keer een gelijkspel. Dat laatste gold ook voor de editie van vorig seizoen, toen het door toedoen van Henk Veerman en Richard van der Venne 1-1 werd in het Abe Lenstra Stadion.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen