RKC Waalwijk gaat voor handhaving tegen FC Twente

Foto:

RKC Waalwijk neemt het morgenmiddag in de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie in eigen huis op tegen FC Twente (14.30 uur). Op Hemelvaartsdag staan de Geelblauwen voor opnieuw een belangrijk duel, bij een overwinning is RKC namelijk (vrijwel) zeker is van nog een jaar Eredivisie.

RKC Waalwijk

Door het gelijkspel van afgelopen zaterdag op bezoek bij VVV-Venlo (3-3) en de daaropvolgende nederlagen van de directe concurrentie wist RKC één punt uit te lopen op de ranglijst. Met de marge van drie punten op de zestiende plek, met nog twee speelronden te gaan, kunnen de Geelblauwen zich tegen FC Twente dus veilig spelen. Bij een gelijkspel of nederlaag zal er gekeken moeten worden naar de resultaten op de andere velden. Op de laatste speeldag van de competitie, aanstaande zondag 16 mei, staat tot slot een uitwedstrijd tegen Feyenoord op het programma.

FC Twente

FC Twente begon het seizoen met hoge pieken. In de eerste seizoenshelft draaide de ploeg van Ron Jans bijzonder goed en werd er zelfs in de Johan Cruijff ArenA van Ajax gewonnen, ook werd er gelijkgespeeld tegen PSV en Feyenoord. Na de winterstop ging het echter minder met de Tukkers, met als gevolg dat de play-off plekken voor Europees voetbal uit beeld zijn geraakt. Met vijf punten achterstand op de beoogde achtste plek is het nog mogelijk, maar is FC Twente ook afhankelijk van resultaten op andere velden.

Na meerdere achtereenvolgende nederlagen werd er afgelopen weekend gelijkgespeeld tegen rivaal Heracles Almelo. In de Grolsch Veste kwamen de Heraclieden op voorsprong, maar door een schitterend doelpunt van Danilo werden de punten uiteindelijk gedeeld.

Balans

In Eredivisieverband speelden RKC Waalwijk en FC Twente 49 keer eerder tegen elkaar. Daarvan wist RKC dertien duels te winnen, negentien keer trok FC Twente aan het langste eind en zeventien keer eindigde het duel in een gelijkspel. Eerder dit seizoen werd het in Enschede 0-2 voor de Geelblauwen, door doelpunten van Cyril Ngonge en Finn Stokkers. In de vorige editie van dit duel in Waalwijk won RKC ook, met 3-0 door goals van Stijn Spierings (2x) en Anas Tahiri.

Arbitrage

De wedstrijd staat donderdagmiddag onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof. Hij wordt bijgestaan door zijn assistenten Rogier Honig en Dave Goossens. De vierde official van dienst is Joey Kooij. De heren Gerrets en Van Roekel zijn vanuit Zeist actief als VAR en AVAR.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen