Strafschop in blessuretijd kost RKC Waalwijk punt tegen FC Utrecht

RKC Waalwijk kende zaterdagavond een zeer zure wedstrijd tegen FC Utrecht. Waar Mimoun Mahi voor 0-1 zorgde en Richard van der Venne de gelijkmaker binnenkopte, kostte een late penalty de Geelblauwen een punt.

De Domstedelingen begonnen sterk aan het duel en waren al snel dicht bij de openingstreffer via een afstandsschot van Adam Maher. Middels de handen van Kostas Lamprou belandde de bal uiteindelijk op de paal. Binnen het kwartier was het uiteindelijk dan toch raak voor FC Utrecht. Een diepe bal werd niet goed weggewerkt door Saïd Bakari waar Mimoun Mahi van wist te profiteren: 0-1. Na de tegentreffer kwamen de Waalwijkers wat beter aan voetballen toe, maar bleven echte kansen in het eerste kwart uit. Mahi kreeg de mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen, maar Ahmed Touba kon diens inzet op het laatste moment nog blokken.

Na een klein half uur moest doelman Eric Oelschlägel voor het eerst optreden. De opgekomen Melle Meulensteen probeerde het van afstand en de goalie moest gestrekt gaan, maar wist de gelijkmaker te voorkomen. Omdat een schot van Hidde ter Avest nog werd gekraakt en Mahi nog een dot van een kans mistte gingen de ploegen met een 0-1 tussenstand aan de thee.

RKC moest de tweede helft uit een ander vaatje gaan tappen. Ola John kreeg snel na rust al de kans om de score gelijk te trekken, maar Oelschlägel wist redding te brengen. RKC werd steeds gevaarlijker en werd daarmee al snel in de tweede helft beloond. Anas Tahiri gaf vanaf links voor en zijn voorzet werd op waarde geschat door Richard van der Venne. Hij kroop voor Willem Janssen en kopte goed raak: 1-1.

RKC wist het spel gedurende de wedstrijd steeds meer naar zich toe te trekken en de Geelblauwen namen langzaamaan het initiatief over. John kon vanaf een meter of 20 uithalen, maar zag zijn schot worden geblokt. Even later werd ook een schot van Bakari gekraakt, waardoor zijn poging kracht verloor om Oelschlägel te passeren.

Inmiddels was de slotfase bereikt en was RKC via Meulensteen nog was dicht bij de voorsprong, maar de stand bleef lang gelijk. Waar het dan ook af leek te stevenen op een gelijkspel werd de wedstrijd ver in blessuretijd alsnog beslist. Sander van der Streek benutte een makkelijk gegeven strafschop: 1-2. Het betekende een zeer zuur einde, waarin RKC uiteindelijk minimaal een gelijkspel had verdiend.