Pietenhockey bij Hockeyclub Waalwijk

Foto: Daphne Madec

Elk jaar komt Sinterklaas in de de week voor 5 december even langs bij Hockeyclub Waalwijk. Dan komt hij langs samen met de pieten om even te kijken naar alle hockeyende kinderen, waarna in het clubhuis het sinterklaasfeest gevierd wordt.

Dit jaar kon dat wegens Corona jammer genoeg niet doorgaan. De minicommissie is toen op zoek gegaan naar een leuk alternatief. Tijdens de training op dinsdag 1 december konden zowel kabouters (4-5jaar) als jongste jeugd (tem 8jaar) aan de aanwezige pieten laten zien hoe goed ze konden hockeyen als een piet. De verklede hockeypietjes werden aan het hek van de club opgewacht door een aantal echte pieten. Toen ze hun (coronaproof) voorverpakte pepernoten gekregen hadden en hun team gevonden hadden kon de pietentraining echt beginnen.

Er was een hockeyslalomparcours gemaakt met cadeautjes en de kinderen leerden als echte pieten om mandarijntjes te balanceren op de hockeystick. Ook moesten ze via allerlei hindernissen zoals hoepels om ter snelst pietenmutsen verzamelen en als een echte hockeypiet hockeyballen in de schoorsteen van autobanden mikken….

Tussendoor werd ook nog knotshockey gespeeld. Hier kon iedereen nog fijn even alle energie kwijt! Op het einde kreeg iedereen een echt Pietendiploma en wat lekkers van Vero Sweets. De minicommissie was in elk geval blij dat ze op deze manier de kinderen toch een leuk programma konden bieden!

Als je nu zelf ook zin hebt om een keertje te komen hockeyen, je bent reeds welkom vanaf 4jaar. Mail naar [email protected]

Foto: Daphne Madec
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen