Volop variatie voor jeugd WSC

Foto: WSC

WAALWIJK – Het is inmiddels duidelijk dat er dit kalenderjaar geen competitiewedstrijden meer zullen worden gespeeld in het amateurvoetbal. Wel mag er door de jeugd worden getraind en onderling gevoetbald. Doordeweeks gewoon trainen en op zaterdag een onderling oefenpotje, de kans bestaat dat de verveling gaat toestaan. Niet bij WSC, want de club biedt haar 500 jeugdleden de komende periode een afwisselend en uitdagend programma.

Voor de jeugdafdeling van WSC de taak om voor de zaterdagen een interessant programma samen te stellen, waarbij de verschillende leeftijdscategorieën trainingsvormen met de nodige afwisseling voorgeschoteld krijgen. De voorbije weken werden gevuld met onderlinge oefenpotjes en mini-toernooitjes, maar dat biedt geen soelaas over een wat langere periode.

Er loopt bij de oranje-zwarten alleen al bij de jeugdafdeling een schat aan trainerservaring rond. Ze herbergt de club bij de jeugd 7 trainers met tenminste het UEFA-C diploma! Dus knowhow genoeg om een uitgebalanceerd programma samen te stellen.

Afgelopen zaterdag werd begonnen met een circuittraining voor de allerjongsten, de F-Pupillen. Kleine groepjes van maximaal 8 spelers en speelsters volgden een circuit met 6 stations. Bij elk station werd 10 minuten lang intensief een oefening uitgevoerd, onder leiding van een trainer. De oefeningen zijn voornamelijk gericht op het verbeteren van de technische vaardigheden, maar er worden ook diverse andere trainingsdoelen ingebouwd. Denk aan loop- en coördinatieontwikkeling, specifieke pass- en traptechniek en verbetering van het motorisch vermogen.

Groot voordeel van een dergelijke trainingsopzet is dat de kleine groepjes bij elk onderdeel maximale aandacht krijgen van de trainer. Gezien het enorme enthousiasme van de 100 deelnemende jongens en meisjes afgelopen zaterdag gaan ook de andere leeftijdscategorieën kennis maken met deze oefenvormen, waar nodig aangepast aan de leeftijd en de vaardigheden. En er zullen herhalingen komen, want vele variaties zijn mogelijk.

Met deze professionele opzet krijgt de jeugd van WSC hoogwaardige en uitgebalanceerde oefenstof aangeboden. Samen met onder meer onderlinge oefenwedstrijdjes en mixed-minitoernooitjes kunnen de komende zaterdagen ingevuld worden. Op deze manier houdt de club haar jeugdafdeling zo fit als mogelijk en hoopt men dat er in januari weer competitie kan worden gespeeld. Als de omstandigheden het toelaten, want veiligheid en gezondheid staan altijd voorop.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen