S.S.C.’55 kiest voor Voedselbank Waalwijk ‘De Rijglaars’ als goed doel

Arno van Oosterhout van S.S.C.'55 en Anne-Mieke Lamers van de Voedselbank.
Arno van Oosterhout van S.S.C.'55 en Anne-Mieke Lamers van de Voedselbank.
Foto: SSC'55

SPRANG-CAPELLE – Voedselbank Waalwijk ‘De Rijglaars’ prijkt de komende jaren prominent op de wedstrijdshirts van de jeugdteams van S.S.C.’55. De voetbalclub gaat de komende jaren alle bestaande wedstrijdbedrukking bij de jeugdteams vervangen voor de naam van Voedselbank Waalwijk ‘De Rijglaars’.

S.S.C.’55 kiest voor Voedselbank Waalwijk ‘De Rijglaars’ om het bewustzijn dat voldoende eten en drinken niet vanzelfsprekend is voor elk gezin te vergroten én voedselverspilling onder de aandacht brengen. Het aantal gezinnen In de gemeente Waalwijk, waaronder ook vanuit Sprang-Capelle, dat gebruik maakt van Voedselbank Waalwijk ‘De Rijglaars’ stijgt de afgelopen jaren enorm. De club steunt Voedselbank Waalwijk ‘De Rijglaars’ jaarlijks in natura, onder meer met acties door onze (jeugd)leden en in samenwerking met onze sponsoren. De vervanging van de wedstrijdbedrukking voor de naam van Voedselbank Waalwijk ‘De Rijglaars’ is onderdeel van een aanvullend sponsorplan van S.S.C.’55.

Over Voedselbank Waalwijk ‘De Rijglaars’

De Voedselbank Waalwijk ‘De Rijglaars’ heeft tot doel mensen in de Gemeente Waalwijk (Sprang-Capelle/Waalwijk/Waspik) met financiële problemen, die leven in armoede, te voorzien van een voedselpakket. Daarnaast helpt Voedselbank Waalwijk ‘De Rijglaars’ de sociale contacten van zijn cliënten te verbeteren en voedselverspilling tegen te gaan.

“In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Om onze klanten van voldoende eten te kunnen voorzien, werken wij samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Zo zorgen we er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast. Met als motto: oog voor voedsel, hart voor mensen”, zegt Arjan van den Hoven, voorzitter van Voedselbank Waalwijk ‘De Rijglaars’. Voedselbank Waalwijk ‘De Rijglaars’ wil in samenwerking met S.S.C.’55 met een leuk en inspirerende programma de jeugd betrekken bij het werk van Voedselbank Waalwijk ‘De Rijglaars’ en de noodzaak om zorgvuldig met ons voedsel om te gaan.

Over S.S.C.’55

S.S.C.’55 is een bloeiende voetbalvereniging in Sprang-Capelle, met ruim 550 leden. Bij S.S.C.’55 staat voetbal op 1, maar we zijn ons zeer bewust van de rol die we spelen in de lokale samenleving. Door te kiezen voor een goed doel op al onze kleding van de jeugdteams willen we die rol nog meer benadrukken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen