Interview met Peter Verzijl, trainer WSC J019-1

Foto: WSC

WAALWIJK – WSC heeft het contract met JO19-1 trainer Peter Verzijl verlengt met een seizoen. Peter vormt een belangrijke factor in doorstroming van de oudste jeugdelftallen.  

Hoeveel jaar ben je inmiddels actief bij WSC?

“Komend seizoen 2021-2022 wordt mijn 6e seizoen bij WSC. De eerste 3 seizoenen ben ik verzorger en keeperstrainer geweest bij de selectie. In seizoen 2018-2019 ben ik keeperstrainer en assistent-trainer geweest bij WSC 1. Afgelopen seizoen ben ik hoofdtrainer geweest bij de JO19-1 en ik kijk er nu al erg naar uit om dit ook aankomend seizoen te zijn.”

Op welke positie heb je gespeeld in je actieve voetballoopbaan

“Ik ben altijd keeper geweest in de jeugd en het eerste team van T.s.v. NOAD uit Tilburg (ondertussen gefuseerd met T.s.v. Longa en RKTVV in FC Tilburg). Tussendoor heb ik ook nog 3 seizoenen gekeept in het eerste team van Sc ’t Zand uit Tilburg.”

Welke trainersdiploma’s heb je en waarom heb je voor trainersvak gekozen?

“Ik heb mijn UEFA C trainersdiploma en ben momenteel bezig met het behalen van mijn UEFA B diploma. Logischerwijs ligt ook deze opleiding momenteel stil vanwege het coronavirus maar de voorlopige verwachting is dat we dit in oktober weer zullen gaan hervatten.
Ik heb ervoor gekozen om trainer te worden omdat ik heel veel energie krijg van het bezig zijn met een groep voetballers en daarbij te proberen zowel individuele spelers als het team in zijn geheel te ontwikkelen. Daarbij vind ik het overigens wel belangrijk dat plezier altijd centraal blijft staan. “

Hoe ziet je selectie eruit voor komend seizoen 2020-2021 en wat zijn je verwachtingen?

“Komend seizoen zal er een zeer jonge maar ontzettend talentvolle groep komen te staan. Maar liefst 6 spelers van afgelopen seizoen zullen aan gaan sluiten bij de selectie van WSC en deze ervaren jongens zullen uiteraard gemist gaan worden. Daar staat tegenover dat er komend seizoen ook 3 jongens bij zitten die weliswaar eerstejaars JO19 zullen zijn maar afgelopen seizoen al een seizoen volledig en succesvol hebben meegedraaid bij de JO19-1. Naast deze jongens en de tweedejaars, zullen er ook een aantal talenten uit de JO17-1 aan gaan sluiten. Een aantal van deze jongens hebben afgelopen seizoen al regelmatig mogen aansluiten bij de JO19-1 en deden dit met verve. Al met al staat er een groep die het niveau van de 4e divisie goed aan kan en mijn verwachting is dan ook dat wij komend seizoen net als dit seizoen bij de bovenste 5 ploegen moeten kunnen spelen en daarmee dan ook hopelijk voor een kans op promotie mogen spelen. Daarnaast verwacht ik komend seizoen een gretige groep te hebben die wil leren en zichzelf en het team willen ontwikkelen. Tenslotte zal ik wederom de nadruk leggen op het teambelang waar ik heel veel waarde aan hecht. Een harde werker die ballen veroverd is bij mij bijvoorbeeld net zo belangrijk als een technische speler die zich wekelijks onderscheidt door kansen te creëren en te benutten. “

Wat is de grootste uitdaging , kijkend naar de leeftijdsgroep die je moet coachen?

“De JO19 is natuurlijk de laatste categorie voordat de hopelijke stap naar de senioren wordt gemaakt. Dit is enerzijds een leeftijdscategorie die mij heel erg aanspreekt, omdat het heel dicht bij het mij zo bekende senioren selectievoetbal zit, maar anderzijds jonge gasten zijn die op deze leeftijd veel dingen in hun leven meemaken en zien veranderen. De grootste uitdaging is denk ik om juist de jongens op deze leeftijd te laten beseffen dat voetballen bij een seniorenselectie van een club als WSC iets geweldigs is om naar uit te kijken en trots op te zijn. Daarnaast wil ik er uiteraard ook voor zorgen dat het afsluiten van hun jeugdvoetbalcarrière een herinnering oplevert om nooit te vergeten.”

Welke rol heb je als coach van JO19-1 als onderdeel van het gehele technische beleid van WSC?

“De rol van de coach van de JO19-1 is bij een club als WSC essentieel, mijns inziens. Overigens geldt dit uiteraard voor het selectievoetbal en de trainers in zijn algemeenheid, maar liggen de accenten bij de JO19 net iets anders. Eén van de belangrijkste doelstellingen van de club is om een herkenbaar WSC 1 en 2 te hebben waarbij zoveel mogelijk eigen jongens op zondag in de selectie spelen. De rol van de JO19-1 coach is belangrijk om deze stap juist te begeleiden samen met zijn staf, die daarin absoluut onmisbaar is. Buiten het technische en tactische aspect bij deze leeftijdscategorie is zeker ook de plaats op de ranglijst, wat tegenstanders doen en het belang van winnen iets wat bij deze leeftijd sterk naar voren dient te komen. Deze aspecten liggen natuurlijk al dicht bij het uiteindelijke seniorenvoetbal bij de selectie.”

Flink wat jeugdspelers hebben hun kans kunnen pakken in WSC1 dit seizoen. Hoe zie je de kansen van jouw selectie van komend seizoen?

“Zoals ik eerder al heb aangegeven, is het uiteindelijke doel om eigen jongens in WSC 1 te zien. Daarom was ik afgelopen seizoen ontzettend trots te zien dat er uiteindelijk maar liefst 5 jongens minuten hebben mogen maken in het eerste team. Buiten het feit dat ze dit allen verdienstelijk hebben ingevuld, is één van de spelers zelfs tot man van de wedstrijd bekroond, wat natuurlijk geweldig is.  Ik ben ervan overtuigd dat er ook komend seizoen opnieuw kansen gaan komen voor JO19-1 spelers om aan te gaan sluiten bij het vlaggenschip van onze vereniging. Enerzijds is er voldoende kwaliteit in dit elftal aanwezig en anderzijds worden deze spelers goed gevolgd door zowel de hoofd opleidingen als de hoofdtrainer. Het is wat dit betreft superleuk om onderdeel te zijn van de ontwikkelingen die gaande zijn binnen de club WSC!!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen