53e Lido-cross Waalwijk succesvol verlopen

Op zondag 15 december werd in Waalwijk de 53e Lido cross georganiseerd door Atletiek Club Waalwijk. Met ongeveer 350 deelnemers kon de organiseerde club tevreden zijn. Het weer zat goed mee en tot dat de atleten allemaal hun afstand hadden gelopen, hielden we het droog. Het parcours was ondanks de vele regen aardig te belopen, toch was het een zwaar parcours. Omdat toch een aantal keren de dijk opgelopen moest worden.

Bij de Vrouwen Senioren kwam Marjon van Oudenaarden met een grote voorsprong over de finish. Marjon liep de afstand van 7200 mtr wat over drie ronden verdeeld was, ze deed dat in de tijd van 28:34 minuten.

De Mannen Senioren liepen vier ronden over de afstand van 9600 mtr, daarbij was een sterk veld. Luuk Maas van Cifla uit Nijmegen kwam daarbij als eerste over de streep in de tijd van 30:06 minuten.

De opkomst van de atleten van Atletiek Club Waalwijk was op de meeste categorieën goed bezet. En er waren ook heel veel atleten die een medaille mee naar huis konden nemen.

  • Jongen Junioren-A Jorrit Ivens uit Waalwijk kwam als derde over de streep in de tijd van 18:34 minuten. Jorrit liep de afstand van 4800 mtr.
  • Janiek Leijtens uit Waalwijk Meisje Junioren-A mocht de bronzen medaille mee naar huis nemen. Ze kwam nadat ze 3200 mtr gelopen had in de tijd van 15:42 minuten over de streep.
  • Guinevere Voogd uit Waalwijk liep haar eerste cross in de tijd van 16:45 minuten en werd daarmee 1e in de categorie Meisje Junioren-B. Ze liep de afstand van 3200 mtr.
  • De VB atleten gaan bijna bij elke wedstrijd met de ere prijzen naar huis. Ze liepen een kleine ronde van 950 meter. Daarbij werd Jesse Vink uit Waalwijk eerste bij de Jongens onder de 16 jaar. Jesse liep de ronde in de tijd van 5:17 minuten. Bij de 16+ kwam Lars van Ravenstein uit Waalwijk en Rick Standaert uit Kaatsheuvel als eerste en tweede over de streep. Lars in de tijd van 4:56 minuten en Rick in de tijd van 5:02 minuten.
  • Bij de Pupillen-Jongens-C was de tweede plaats voor Siem Bolenius uit Kaatsheuvel en de derde plaats voor Jim Akkermans uit Waalwijk. In de tijden van 6:00 minuten en 6:05 minuten.
  • Meisjes Pupillen-C Carlijn Ijpelaar uit Kaatsheuvel behaald bij elke cross een medaille. Ze mocht nu de gouden plak mee naar huis nemen. De Pupillen-C liepen de afstand van 950 meter, Carlijn deed dat in de tijd van 6:22 minuten. Iris Claessen uit Waalwijk pas een mini Pupil, die lopen met de categorie Pupillen-C mee werd tweede in de tijd van 6:58 minuten
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen