Nieuws van het Streekarchief: gewijzigde openingstijden, kadaster archiefviewer en mini-tentoonstelling

Foto:

Voor iedereen die in het nieuwe jaar naar Streekarchief Langstraat Heusden Altena komt om onderzoek te doen zijn er een aantal dingen veranderd. Zo is vanaf 1 januari 2020 de studiezaal van het Streekarchief geopend van dinsdag t/m donderdag. Op maandag en vrijdag is de studiezaal gesloten.

Ook is het sinds kort mogelijk om bij historisch onderzoek naar huizen, percelen en eigenaren op de computers in de studiezaal van het Streekarchief gebruik te maken van het programma Kadaster Archiefviewer. Met Kadaster Archiefviewer kunnen verschillende soorten gedigitaliseerd kadastraal archiefmateriaal doorzocht worden. Dit materiaal is geordend in o.a. veldwerk- en hulpkaarten, register 71 en legerartikelen. Het Streekarchief biedt een cursus aan om u op weg te helpen met het gebruik van de Kadaster Archiefviewer. Heeft u interesse in deze cursus? Stuur dan een email naar [email protected].

Verder is er vanaf 14 december tot en met eind januari in de hal van het Bezoekerscentrum in Heusden de mini-tentoonstelling ‘Nieuwjaarswenschen’ te zien met wensen in de vorm van gedichten uit de 19e eeuw. Ook hangen er in de hal reproducties van jaarkalenders van N.V. Noord-Braband, Maatschappij van Verzekering op het Leven. De mini-expositie is van dinsdag tot en met zondag tussen 12.00-16.00 uur te bezoeken in de hal van het Bezoekerscentrum, Pelsestraat 17, in Heusden.

De medewerkers van het Streekarchief wensen iedereen een goed 2020!

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden