Baardwijk MO19-1 verliest bij koploper NOAD ‘32

De meiden van Baardwijk MO19-1 hebben 2 competitiewedstrijden gespeeld in de 1e klasse 02. In Veldhoven werd met 4-3 verloren van RKVVO MO19-1, op Sportpark Olympia van Baardwijk werd nipt verloren van ST SOM MO19-1. De maand oktober waren de meiden vrij van competitiewedstrijden doordat in de 1e klasse 10 teams in plaats van 12 teams spelen alsmede de herfstvakantie.

Eén wedstrijd heeft Baardwijk MO19-1 gespeeld, op zaterdag 19 oktober werd de bekerwedstrijd tegen SC ’t Zand MO19-2 “ingehaald”. Deze wedstrijd werd met 1-3 verloren. Zaterdag 2 november mochten de meiden op bezoek in Wijk en Aalburg, de plaats waar de leeftijdsgenootjes van NOAD ’32 hun thuiswedstrijden spelen op Sportpark Korenzand.

NOAD ’32 is koploper in de 1e klasse 02 met vier overwinningen en gemiddeld scoren de meiden 5 keer per wedstrijd. Trainer Juan van Beek had een strijdplan bedacht waarbij de meiden van Baardwijk géén of zo min mogelijk doelpunten wilden incasseren. De wedstrijd was een aantal minuten onderweg op het moment dat Lonneke van Loon een schot via de paal naast het doel van NOAD ’32 ziet gaan. NOAD ’32 lijkt niet onder de indruk van het spel van Baardwijk en probeert via verzorgt voetbal kansen te creëren. Kansen worden er voldoende gecreëerd, maar de meiden van Baardwijk, onder aanvoering van Emmy Schouten weten iedere aanval af te slaan en trainer Juan hoopt met 0-0 de rust te bereiken. Helaas in de 41e minuut scoort NOAD ’32 het eerste doelpunt 1-0.
Ruststand 1-0.

Na de rust is het spelbeeld hetzelfde, aanvalletjes van de meiden van Baardwijk, aanvallen van de meiden van NOAD ’32, de meiden van Baardwijk worden moe van het verdedigen en als NOAD ’32 nog 2x scoort is de motivatie om de wedstrijd nog te kunnen winnen verdwenen. NOAD ’32 doet waar het goed in is, nog een doelpunt scoren en het scorebord geeft 4-0 aan. Met nog 2 minuten te spelen scoort Anne Mos, die deze competitie door een blessure nog géén wedstrijd gespeeld heeft, de verdiende “eretreffer”. Eindstand 4-1. Baardwijk MO19-1 heeft nog geen punten behaald deze competitie, maar met de juiste instelling, inzet en spelvreugde zullen de punten nog behaald kunnen worden.

Zaterdag 9 november 2019 spelen de meiden van Baardwijk thuis tegen Nieuwkuijk MO19-1, en bij winst is het zelfs mogelijk dat Baardwijk MO19-1 stijgt van de 10e plaats naar de 7e plaats. Succes, Meiden.