Nieuwe parkeerplaatsen S.S.C.’55 geopend

Foto: Joris Buijs Fotografie

De nieuwe parkeerplaatsen van S.S.C.’55 zijn zaterdag 12 oktober officieel geopend. Wethouder John van den Hoven van de gemeente Waalwijk knipte onder toeziend oog van jeugdspelers van de voetbalclub symbolisch een lint door. De officiële ingebruikname markeert het einde van een mooi project tussen de club en de gemeente.

Met de aanleg van de parkeerplaatsen krijgt de veiligheid rond Sportpark Van Wijlen een flinke impuls. Op de groenstrook direct langs de Bernhardstraat zijn zo’n dertig parkeervakken aangelegd en de parkeerhaven voor vrachtwagens even verderop is omgetoverd tot een parkeerterrein voor zo’n zestig auto’s.
Alles voor de eerste competitiewedstrijd afgerond

Wethouder sport John van den Hoven is tevreden met de nieuwe parkeerplaatsen: “We hebben er met zijn allen hard aan gewerkt om voor de eerste competitiewedstrijd de parkeerplaatsen aan te leggen. Ook tijdens de bouwvak is er hard doorgewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Dankzij deze 93 plaatsen is parkeren bij S.S.C.’55 geen probleem meer en is de situatie een stuk veiliger geworden.”

Van gras naar echte vakken

Eveline van Peer kaartte de parkeerproblematiek rond het sportpark enkele jaren terug aan bij de gemeente. De geparkeerde auto’s op de smalle groenstrook langs het sportpark leverde onoverzichtelijke en gevaarlijke situaties op voor fietsers, voetgangers, kinderen en automobilisten. Van Peer: “Bij een mooie voetbalclub als S.S.C.’55 horen fatsoenlijke parkeerplekken. Zeker gezien het aantal mensen dat op voetbaldagen de vereniging bezoekt. Ik ben blij met de samenwerking tussen de gemeente en de club en het mooie geleverde werk door Van Wijlen.”

Trots op resultaat en samenwerking

Naast het dagelijkse bestuur was Ton Metzke namens S.S.C.’55 nauw betrokken bij het overleg met de gemeente en projectontwikkelaar Van Wijlen. “We kunnen als club trots zijn op dit resultaat. De samenwerking met de gemeente verliep prima. Ook de politiek zag in dat de situatie zoals die was niet meer kon en heeft ons in het hele proces begeleid.”

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden