Late penalty nekt RKC tegen Vitesse

RKC heeft in het eigen Mandemakers Stadion vanmiddag met 1-2 verloren van Vitesse. De ploeg van Fred Grim speelde het grootste gedeelte van de tweede helft met een man meer, maar wist geen resultaat te behalen tegen de bezoekers uit Arnhem.

In een goed gevuld Mandemakers Stadion trapte RKC Waalwijk om 12:15 uur af tegen Vitesse. Fred Grim had voor een aantal andere namen gekozen in vergelijking met de vorige wedstrijden. Lennerd Daneels, Hans Mulder en Dylan Vente begonnen in de basis.

De bezoekers uit Gelderland waren in het begin van de wedstrijd gelijk gevaarlijk en leken op een vroege voorsprong te komen. Bryan Linssen kwam in een kansrijke positie, maar stond buitenspel en werd afgefloten door de heer Nijhuis die vandaag de leiding had.

De Geelblauwen begonnen slordig aan de wedstrijd en werden achteruitgedrukt. Niet veel later was de eerste bal op het houtwerk een feit. Een hard schot van Nouha Dicko raakte de lat. Na zeventien minuten spelen was diezelfde Dicko wel succesvol en kon hij bij zijn basisdebuut voor Vitesse raakschieten op aangeven van Matus Bero: 0-1. Na ruim een half uur zorgde een misverstand in de verdediging tussen Etienne Vaessen en Hannes Delcroix bijna voor een verdubbeling van de voorsprong. De RKC-verdediger kon de fout net op tijd herstellen.

De Waalwijkers speelden een moeizame eerste helft en kwamen een aantal keer goed weg. Tegen het einde van de eerste helft probeerde de formatie van Fred Grim wel het doel van Vitesse te vinden, maar zonder succes.

De tweede helft begon RKC een stuk sterker en kreeg het een strafschop. Stanley Elbers snelde voorbij Julian Lelieveld en werd aan het shirt getrokken. Nijhuis wees onverbiddelijk naar de stip en gaf de Vitesse-back een gele kaart. Na het raadplegen van de VAR kreeg de Lelieveld een rode kaart. Vitesse moest met tien man verder en de penalty stond nog steeds. De strafschop werd genomen door Clint Leemans en werd onberispelijk ingeschoten: 1-1.

Na de gelijkmaker bleef RKC de formatie van Leonid Slutsky onder druk zetten en kwam het een aantal keer gevaarlijk in de buurt van het Vitesse-doel. Na een uur spelen kwam een pass van Lennerd Daneels terecht bij Stanley Elbers, hij kon niet genoeg kracht achter de bal zetten en punterde de bal in de handen van Remko Pasveer. Niet veel later kwam een voorzet van Stijn Spierings terecht bij Daneels, hij schoot de bal vanuit een vrije positie over het doel.

Tegen het einde van de wedstrijd kwam Vitesse meer aan voetballen toe. Een hoekschop van de bezoekers vloog hierna rakelings langs het doel van RKC. Een kwartier voor tijd kreeg Vitesse een strafschop. In eerste instantie floot de scheidsrechter voor een vrije trap, maar na het ingrijpen van de VAR besloot Nijhuis de bal op de stip te leggen. De strafschop werd binnengeschoten door Oussama Tannane: 1-2.

RKC ging op jacht naar de gelijkmaker, maar wist deze niet meer te maken. De wedstrijd in Waalwijk eindige in een 1-2 nederlaag. RKC bedankt haar supporters voor hun komst en steun. Aanstaande vrijdag staat de volgende uitwedstrijd weer op het programma. De Geelblauwen nemen het dan op tegen FC Groningen. De kaartverkoop is reeds gestart, voor tickets kunt u terecht in de fanshop of bij SV RKC.

Bron: RKC Waalwijk