Veel prijzen voor jeugd ACW bij Liberty Run Waalwijk

In het centrum van Waalwijk werd op 5 mei de Liberty-Run georganiseerd door Atletiek Club Waalwijk en de Triatlon vereniging De Langstraat. De weersomstandigheden werden niet zo goed voorspeld, maar achteraf was het goed loop weer geworden. Toen de volwassenen liepen kwam zelfs de zon door.

Als eerste ging de school jeugd van start, daarbij werden veel atleten van Atletiek Club Waalwijk gehuldigd. De kleinste liepen een afstand van 700 meter, bij de Jongens 7 jaar werd Vince van Tuijl uit Waalwijk 2e hij liep de tijd van 3,16 minuten. Carlijn IJpelaar uit Kaatsheuvel werd bij de Meisjes 7 jaar 3e in de tijd van 2,52 minuten. De Meisjes 8-9 jaar liepen een ronden van 1170 meter daarbij liep Lizzy Meijer en Evi van Drongelen allebei uit Waalwijk in de prijzen. Lizzy werd 1e in de tijd van 5,51 minuten en Evi deed er 5,59 minuten over en werd daarmee 2e . Bij de categorie Jongens 10-11 jaar die ook 1170 meter liepen werd Pelle Verschure uit Kaatsheuvel 2e in de tijd van 4,25 minuten. Meisjes 12-13 jaar liepen ook dezelfde afstand van 1170 meter, daarbij kwam Meike van Ravenstein en Jade Pullens uit Waalwijk als 2e en 3de over de finish. Meike deed dat in de tijd van 4,16 minuten en Jade had er 4,27 minuten voor nodig.

De VB atleten van Atletiek Club Waalwijk waren ook weer goed bezig. Lars van Ravenstein uit Waalwijk in de categorie boven 16 jaar werd met een grote voorsprong 1e in de tijd van 3.59 minuten. Rick Standaert uit Kaatsheuvel werd 3e in de tijd van 4,18 minuten. Deze atleten liepen een ronde van 1170 meter.

Buiten deze prijswinnaars liepen er nog veel atleten van Atletiek Club Waalwijk die hun tijd verbeterd hebben en sommige liepen hun eerste wedstrijd.


  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
  • Download nu de WaalwijkApp (iOSAndroid) en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen