RKC lijdt dure nederlaag in Nijmegen

RKC heeft vandaag op bezoek bij NEC met 2-1 in Nijmegen. In de eerste helft kwamen de Geelblauwen op voorsprong via Stijn Spierings, waarna de score na drie minuten in de tweede helft alweer werd gelijkgetrokken door Ferdy Druijf. Hierna besliste Jonathan Okita het duel met 2-1.

In een zonnig Goffertstadion begonnen beide ploegen afwachtend en kregen allebei kansen op een vroege openingstreffer. Zo schoot Mike Ndayishimiye op Etienne Vaessen en moest doelman Mattijs Branderhorst richting de hoek op een schot uit de tweede lijn van Darren Maatsen. De Geelblauwen probeerden een weg te vinden door de Nijmeegse defensie, maar moest opletten dat het met name via de zijkanten geen averij opliep. Hier stoomden Randy Wolters en Jonathan Okita meerdere malen op langs de zijlijn.

Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg RKC meer grip op het duel, wat ook leidde tot kansen. Waar het aan schortte was echter de eindpass. Toch kon het uitvak in de eerste helft juichen. Vlak na een halfuur spelen speelde Dylan Seys de opkomende Juriƫn Gaari aan. Net als in de wedstrijd tegen FC Dordrecht afgelopen vrijdag leverde hij een panklare lage voorzet af. Waar Mario Bilate toen binnenschoot was het dit keer Stijn Spierings. De middenvelder tikte volledig vrijstaand de 0-1 binnen.

NEC leek geschrokken na de tegentreffer, wat RKC juist sterker maakte. Het doel van Branderhorst werd via Emil Hansson meerdere keren onder vuur en kon de thuisploeg meer pijn doen. Het bleef echter 0-1 waardoor de Geelblauwen met een voorsprong de kleedkamer opzochten.

Na rust bleek dat NEC uit een ander vaatje ging tappen. De Nijmegenaren zochten nadrukkelijk de goal van Vaessen en deze moest al vroeg in de tweede helft een doelpunt slikken. Spits Ferdy Druijf werd gevonden ter hoogte van de strafschopstip, waarna hij de bal richting de verre hoek schoof: 1-1.

De thuisploeg kreeg door de vroege gelijkmaker een overwicht op de wedstrijd. Even leek het er zelfs op dat NEC op voorsprong kwam. Weer kon Druijf, dit keer vanaf de rand van het strafschopgebied, uithalen maar gelukkig voor iedereen die de Geelblauwen een warm hart toedraagt raakte hij de paal.

RKC leek na de gelijkmaker weer vat te krijgen op de thuisploeg. Met enkele steekpasses probeerde het Maatsen richting Branderhorst te sturen, maar dit leidde niet tot grote mogelijkheden. Na bijna drie kwartier voetbal moest de ploeg van Fred Grim helaas een tweede treffer incasseren. Jordy Bruijn stuurde Okita de diepte in en passeerde de uitgekomen Vaessen: 2-1.

RKC probeerde een gelijkmaker te forceren en bracht aanvallende krachten als Roland Bergkamp en Ezra Walian. De Geelblauwen openden een slotoffensief en vond via Hansson en Seys het doel van NEC, maar dit leidde echter niet tot een treffer. In de slotfase kreeg de thuisploeg nog verschillende mogelijkheden om verder uit te lopen, maar Ndayishimiye had zijn vizier niet op scherp staan. Ook RKC wist niet meer te scoren, waardoor het puur puntenverlies lijdt.