112

Vijf personen uit supportersbus RKC aangehouden

Sprang-Capelle – Een bus met 60 voetbalsupporters is maandagmiddag, 22 april, onder politiebegeleiding teruggereden van Nijmegen naar Sprang-Capelle. De voetbalfans die in een partybus zaten, mochten in Nijmegen niet uitstappen.

De bus reed het stadion voorbij, volgens een van de supporters. Op de terugweg naar Waalwijk werd de bus ook nog door de politie stilgezet. Volgens de eigenaar van de partybus was alles goed geregeld. De bus reed ook in het reguliere buskonvooi mee maar werd bij het stadion opgevangen door de politie. Er werd niets gezegd, de chauffeur moest onder politiebegeleiding doorrijden. Bij de eerste afrit werd de bus stilgezet voor overleg. Volgens de supporter gaven de agenten aan dat ze niet bij het stadion mochten parkeren omdat ze met een harmonicabus waren. Die zou niet in het uitvak passen dit terwijl alles van te voren was geregeld. Een paar supporters werden kwaad, er werd een ruit vernield. Deze is gerepareerd en geregeld met de chauffeur.

Volgens de politie werden vijf mensen aangehouden. Degene die de ruit had vernield, maar ook drie mensen die geen identiteitsbewijs bij hadden en iemand die de politie uitschold. Volgens een ooggetuigen is echter alleen de man aangehouden die de ruit had vernield.

De fans en de buseigenaar benadrukken meerdere malen dat zowel de veiligheidscoördinator als de supporterscoördinator van RKC op de hoogte waren van het vervoer met de harmonica-partybus en dat alles was goedgekeurd. RKC wil niet reageren op het incident tot alles is uitgezocht.

Bron: Omroep Brabant

 

  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
  • Download nu de WaalwijkApp (iOSAndroid) en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen