S.V. Capelle en Sparta’30 in evenwicht: 2-2

S.V. Capelle voetbalde zaterdag op het eigen Mandemakers Sportpark tegen het Andelse Sparta’30. Enkele minuten na de aftrap een gevaarlijke vrije trap van Onur Ulusan, die van de doellijn van de bezoekers werd gehaald. Sparta’30 kreeg aan de andere kant van het veld wat schietkansen. Halverwege de eerste helft kwam Sparta’30 op voorsprong. In eerste instantie redde Capelle keeper Perry Ophorst nog, maar uit de rebound schoot Zion Krauweel de 0-1 binnen. S.V. Capelle zelf voetbalde hierna matig en wist nauwelijks kansen te creëren. Kort voor rust kreeg Sparta’30 een goede schietkans van dichtbij, maar dit schot wist Perry Ophorst makkelijk te pakken.

Na de hervatting werd S.V. Capelle gaandeweg wat gevaarlijker. Vedad Hadzic kreeg een goede schietkans, maar zag zijn inzet naast gaan. Even later nog een combinatie tussen Serhan Eyupoglu en Onur Ulusan, waarbij de inzet van de laatste gepakt werd door de Sparta’30 doelman. Kort hierna kreeg S.V. Capelle een penalty vanwege vasthouden. Serhan Eyupoglu nam deze, maar helaas voor Capelle belandde deze op de paal. In de 72e minuut volgde dan toch de gelijkmaker. Onur Ulusan speelde Serhan Eyupoglu aan en deze schoot de 1-1 binnen. Enkele minuten later was het toch weer Sparta’30 dat op voorsprong kwam. Lennard van Andel plaatste een vrije trap goed in de linkerhoek van het Capelle doel en dus 1-2. S.V. Capelle ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg enkele kansen. In de 87e minuut volgde dan uiteindelijk de verdiende 2-2. Christian van Hilst kopte door en van dichtbij werkte Daryll-Lee Maasland de 2-2 binnen. In de slotfase kregen beide partijen nog kansen. De grootste kans was voor Sparta’30, maar van dichtbij wist Anrico Visser niet te scoren dus bleef het bij 2-2. Komende zaterdag gaat S.V. Capelle in Eethen op bezoek bij GDC.