VV NEO’25 vloert koploper Sleeuwijk

Vreugde bij VV NEO’25 spelers Sam Brok, Giorgio Kerst en Joey van Wanrooij.

Op zaterdagmiddag 6 april mocht VV NEO’25 het in de 21e competitieronde opnemen tegen de trotse koploper, VV Sleeuwijk. In december van het afgelopen jaar was VV NEO’25 onder barre omstandigheden kansloos op het Sleeuwijkse kunstgras: 4-0. Bovendien heeft VV NEO’25 de afgelopen periode de concurrentie met rasse schreden zien naderen. Op voorhand dus reden genoeg voor de Sprangse ploeg om op sportieve wijze revanche te nemen op Sleeuwijk en de positie in het linkerrijtje te verstevigen. Bij VV NEO’25 zien we dezelfde basisopstelling als een tweetal weken geleden tegen SV Capelle.

Machinefabriek Molendijk Pupil van de Week Delani van Os (Foto: Anna van Leuveren-Pattipeilohy)

Omstreeks 15.00 uur is het Machinefabriek Molendijk Pupil van de Week Delani van Os die door de verdediging van VV Sleeuwijk soleert en de door Regiobank/Financieel Adviesbureau Spierings geschonken wedstrijdbal achter doelman De Coninck schiet. Voor beide ploegen is het in de beginfase aftasten. Na een goede tien minuten voetballen krijgt VV NEO’25 de eerste mogelijkheid. Laurens Bogers kan vanuit een hoekschop van Julian Vos het speeltuig net niet voldoende richting geven. Jesse Trapman treft vanuit een voorzet van Mitch Soffner het zijnet. Diezelfde Soffner stuit op het halfuur op doelman De Coninck. Ondanks dat Sleeuwijk het merendeel van het balbezit heeft, komen de bezoekers nauwelijks tot uitgespeelde mogelijkheden. Kort voor rust krijgt men met het uitvallen van aanvoerder Michiel Marinissen een tegenvaller te verwerken. Bovendien ontbreken bij de bezoekers door uiteenlopende redenen al basisspelers Martijn Verhoeven, Remko Viveen, Mark van der Meijden en Frans van den Steenhoven. Desondanks mag VV NEO’25 blij zijn dat het ongeschonden de rust haalt: kort voor rust lijkt het alsof het door Regiobank/Financieel Adviesbureau Spierings gesponsorde speeltuig achter de Sprangse doellijn verdwijnt, maar doelman Sam Brok weet alsnog redding te brengen.

Na de helftwissel gaat VV NEO’25 nadrukkelijker op zoek naar de voorsprong. Julian Vos weet doelman De Coninck niet te verschalken. Een vrije trap wordt door diezelfde Vos ternauwernood naast de paal geplaatst. Defensief blijft VV NEO’25 eenvoudig op de been. De geblesseerde Julian Vos wordt vervolgens vervangen door Jordy Rosenbrand. Rosenbrand komt na een goede actie vrij voor het vijandelijke doel, maar de snelle aanvaller heeft pech dat zijn poging via de paal weer terug in het veld stuitert. Niet veel later verlaten ook de moegestreden Giorgio Kerst en Mitch Soffner het speelveld ten faveure van respectievelijk Martin Faro en Nicky van Wanrooy. Met nog tien minuten te spelen is het Nicky van Wanrooy die na een uitstekende balverovering een dito voorzet aflevert. Jordy Rosenbrand is er als de kippen bij om met zijn hoofd de kansloze doelman te verschalken en VV NEO’25 op een verdiende voorsprong te brengen. In de slotminuten weet VV NEO’25, ondanks aanzetten van Sleeuwijk, overeind te blijven. Na vijf minuten blessuretijd vindt arbiter Manuel Lopes het welletjes geweest.

Nadat eerder SV Capelle door VV NEO’25 over de knie werd gelegd, weet het nu met Sleeuwijk wederom een topploeg te vloeren. Door de resultaten op de andere velden handhaaft VV NEO’25 de vijfde positie op de ranglijst. Bovendien wordt het gat naar de ploegen in het rechterrijtje groter. De overwinning op Sleeuwijk zal echter niets waard blijken als VV NEO’25 deze wedstrijd volgende week geen positief vervolg kan geven. In Andel zal men het dan op mogen nemen tegen Sparta’30. Op Sportpark Jan Claesenhof zal er om 14.30 uur afgetrapt worden.