S.V. Capelle onderuit tegen SSC’55: 0-2

S.V. Capelle voetbalde zaterdag op het eigen Mandemakers Sportpark de derby tegen SSC’55. De aftrap werd verricht door Yaico en zijn vader S.V. Capelle spits Jurgen van Selst, die dit seizoen noodgedwongen i.v.m. blessureleed afscheid moest nemen.

Beide ploegen hadden last van de harde westenwind en van goed voetbal was weinig sprake. Al vroeg in de wedstrijd kwam SSC’55 op voorsprong. Een slechte terugspeelbal van Capelle werd onderschept, waarna Frank ter Schiphorst de 0-1 binnenwerkte. S.V. Capelle zelf creëerde weinig kansen: er waren alleen enkele kopkansen, maar deze waren niet gevaarlijk. SSC’55 blijf dus vrij eenvoudig overeind.

Na de rust was er hetzelfde wedstrijdbeeld. In de 60e minuut profiteerde SSC’55 weer van slordig balverlies van Capelle. Hierop volgde een voorzet, die goed ingekopt werd door Frank ter Schiphorst en dus 0-2. S.V. Capelle wist hier zelf weinig tegenover te zetten. Een goede schietkans werd in de slotfase onschadelijk gemaakt door de SSC’55 doelman. Het bleef bij 0-2 en dit was een terechte nederlaag voor een matig Capelle dat volgende week in Gameren op bezoek gaat bij GVV’63.