Eeuwfeest v.v. Baardwijk, 100 jaar jeugdig elan

Foto: Yori Hurkmans

Op 19 maart 1919 werd, volgens de analen, de voetbalvereniging Juliana met het nodige gerstenat ten doop gehouden. Later kwam daar de toevoeging Baardwijk bij In de oorlogsjaren werd de voetbalvereniging uit Waalwijk-oost v.v. Baardwijk. Het eeuwfeest wordt van 21 tot 24 maart a.s. groots gevierd in een grote feesttent op de accommodatie aan de Akkerlaan.

Baardwijkers worden vaak afgeschilderd als ‘eigengeraaide meensen’ René van Boxtel, die samen met Bianca Tienstra, Jasper Werten, Twan van Gelder en Toon van Hoof de jubileumcommissie vormen, die alle activiteiten rondom het eeuwfeest geïnitieerd en gecoördineerd hebben beaamt dit ten volle. “Als ze niet zo ‘eigengeraaid’ zouden zijn geweest had v.v. Baardwijk het nooit zo lang vol gehouden”.

De geel-zwarte voetbalvereniging is uitgegroeid tot een ledenbestand van 600 actieve en niet-actieve leden met senioren- en jeugdteams. Het dames- en meisjesvoetbal heeft een prominente plaats in de sympathieke club verworven. De jubileumcommissie is verschrikkelijk blij en trots dat zoveel vrijwilligers zowel van binnen als buiten de club het eeuwfeest mogelijk maken. Verschillende commissie zorgen voor een bont programma. Penningmeester Toon van Hoof voegt toe “10 jaar lang hebben een groot aantal leden en begunstigers, verenigd in ‘de Club van 100’,gespaard om het jubileum te kunnen realiseren. Zonder hun was het nooit gelukt”

Het eeuwfeest zal dan ook in alle geledingen van de club gevierd gaan worden maar ook de Baardwijkse gemeenschap wordt in de festiviteiten betrokken. Moet je nu een Baardwijker zijn om deel te nemen? Jasper Werten: “Het is een feest voor iedereen, natuurlijk ligt de nadruk op onze leden maar geïnteresseerden in ‘ons Baardwijk’ en mensen die van voetbal en een feestje houden zijn van harte welkom. “Er is voor iedereen wel iets leuks te beleven” vult Twan van Gelder aan. Het programma ziet er dan ook uitnodigend uit.

Donderdag 21 maart is de officiële opening van het jubileumweekend met een receptie en het huldigen van de jubilarissen. Vrijdag 22 maart vindt de reünie plaats. “Ruim 500 personen hebben zich aangemeld, ooit bij Baardwijk gespeeld? u kunt zich nog aanmelden via [email protected]” aldus Bianca Tienstra. De reünie wordt muzikaal opgeluisterd door de bekende coverband ‘de Booming Piano’s’ Tijdens de reünie kan ook het ‘Borkmuseum’ worden bezocht.
Door de reüniecommissie zijn vele materialen verzameld die in de kantine ten toon worden gesteld. Het museum is tijdens alle activiteiten overdag te bezoeken voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de v.v. Baardwijk. En wie weet komt u zich zelf nog tegen in geschriften, foto’s en/of films.

De jeugd van de v.v. Baardwijk wordt nadrukkelijk betrokken bij de jubileumactiviteiten. Op zaterdag wordt de accommodatie omgetoverd tot een groot sport- en speelfestijn.

’s-Avonds gaat men in een enorme partytent vrolijk door met feesten als vele zangers optreden tijdens de Hollandse avond, onder meer Feest DJ Bart, Raymon Hermans en het Feestteam treden dan op in de grote tent, waar plek is voor zo’n 1000 mensen.

Uiteraard wordt er ook gevoetbald. Op de zondag is er een onderlinge competitie. Daarna neemt het sterrenteam van FC de Rebellen het op tegen Baardwijk.
De eerste helft speelt het team vol oud-voetballers o.a. met Andy van der Meijde, Sjaak Polak, Theo Lucius, Ruben Schaken, John de Wolf, Glen Helder en Marcel Meeuwis tegen de dames van Baardwijk 1, de tweede helft spelen ze tegen het mannelijke vlaggenschip van de club.

Na de voetbalactiviteiten wordt de jubileumperiode afgesloten met een avondvullend programma in de grote tent, waar onder meer Zanger Kafke en de band Baby Blue, de live sensatie van dit moment zullen optreden.

Volgens Jasper Werten loopt de kaartverkoop voor de zaterdagavond en zondag crescendo. “Al onze leden spelen geen competitievoetbal dat weekend, dus die kunnen sowieso allemaal aanwezig zijn bij de activiteiten. En niet-leden kunnen kaartjes kopen via www.vvbaardwijk.nl, in de kantine en bij Feestcafé ’t Hart van Drunen voor de Hollandse Avond en voor het zondagse Baardwijk 100 jaar feest”.

V.V Baardwijk 100 jaar oud! “Maar met heel veel jeugdig elan” roepen de commissieleden in koor de interviewer na. Mijn tip: dit jubileum mag u niet missen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen