Kom de gildebroeders helpen tijdens NLdoet

Foto: Gilde

Het gilde St. Crispinus & St. Crispinianus van Besoijen neemt op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart opnieuw deel aan NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

Omdat zich tot op heden nog maar enkele vrijwilligers hebben aangemeld kunnen de gildebroeders op beide dagen nog een aantal vrijwilligers gebruiken om de gildebroeders te ondersteunen met hun werkzaamheden. Op beide dagen worden er diverse werkzaamheden uitgevoerd, waarbij er voor een ieder een passende activiteit is. Er worden werkzaamheden verricht ter voorbereiding van het buitenschietseizoen wat op de 2e paasdag aanvangt. Dit zijn voornamelijk onderhoudswerkzaamheden in en rondom het paviljoen. Daarnaast krijgen de vrijwilligers de kans om kennis te maken met de gildebroeders en de activiteiten welke zij verrichten.

Naast de werkzaamheden is ook het sociale contact, waaronder een gezamenlijke lunch, een belangrijk onderdeel van deze dagen. Omdat het de opzet van NLdoet is om zoveel mogelijk vrijwilligers samen te laten werken kunnen belangstellenden klussers, welke samen met de gildebroeders, de handen uit de mouwen willen steken zich aanmelden via www.nldoet.nl. De gildebroeders en vrijwilligers worden de gehele dag voorzien van eten en drinken. Jongens/mannen vanaf 16 jaar die graag op een andere keer kennis komen maken met de gildebroeders en hun activiteiten zijn van harte welkom en vinden de benodigde informatie op www.gildebesoijen.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen