RKC Waalwijk verliest in slotfase van Sparta

RKC heeft vrijdagavond in het uitduel tegen Sparta Rotterdam met 2-1 verloren. In de eerste helft bracht Sylla Sow de uitploeg op een 0-1 voorsprong, maar de ploeg van Fred Grim wist in de tweede helft de voorsprong niet vast te houden. Na twee late goals van Laros Duarte en Halil Dervisoglu moesten de Geelblauwen toch het hoofd buigen.

Sparta wilde de overwinningen op FC Dordrecht en Go Ahead Eagles graag een vervolg geven en dit was terug te zien in de eerste mogelijkheden. Zo testte Mohamed Rayhi na amper drie minuten RKC-goalie Etienne Vaessen. De Kasteelheren speelden met veel dreiging richting de goal van de ploeg van Fred Grim. Dit leidde tot de volgende grote kans voor de thuisploeg. Vaessen werd in de problemen gebracht met een terugspeelbal, waarna Rayhi voor een leeg doel kon inschieten. Echter stond Gigli Ndefe op de doellijn om de inzet te keren.

RKC kreeg in de 23e minuut voor het eerst aanspraak op de voorsprong. Sylla Sow slalomde door de Spartaanse defensie en leek Roy Kortsmit te verschalken, maar hij schoot jammer genoeg op de binnenkant van de paal. Waar de kansen in het begin voor de thuisploeg waren, kreeg ook RKC genoeg mogelijkheden op de voorsprong. Weer was het Sow die kon schieten, maar hij vond Kortsmit op zijn weg. De wedstrijd was zeker voor de neutrale toeschouwer een waar schouwspel met veel en grote kansen voor beide ploegen. Na ruim een halfuur werd de score geopend door RKC. Uit een corner gleed spits Sow de bal binnen, waardoor de uitploeg de leiding pakte: 0-1. Sparta drong aan het einde van de eerste helft nog wel aan, maar de Geelblauwen gingen met een voorsprong de kleedkamer in.

Net als in het eerste bedrijf kwam het eerste gevaar van de thuisploeg. Lars Veldwijk legde de bal panklaar voor Rayhi, maar Vaessen tikte de lage inzet tot hoekschop. Het strijdplan van Henk Fraser bleef dus onveranderd: de druk opvoeren op zoek naar de gelijkmaker. RKC hield echter stand en mocht regelmatig ruiken aan de 0-2. Zo bereikte Emil Hansson na een knappe solo het roodwitte strafschopgebied, maar vond hij de benen van Kortsmit. Toch was het continu opletten geblazen voor de aanvallende dreigingen van Sparta.

De tijd tikte langzaam weg op Het Kasteel en de Kasteelheren probeerden haast te maken om de gelijkmaker te forceren. Met nog ruim tien minuten te gaan kreeg de thuisploeg een vrije trap op twintig meter van de goal. Waar RKC lang stand hield moest het via deze vrije schop toch een tegentreffer slikken. Laros Duarte schoot met rechts raak in de linkerbovenhoek: 1-1. Wat volgde was een slotoffensief van de Spartanen. Zo kopte Halil Dervisoglu op de binnenkant van de paal en keerde Vaessen meerdere schoten uit gevaarlijke aanvallen. RKC kreeg vrijdagavond echter niet wat het verdiende. Uit een voorzet kopte Dervisoglu de bal over Vaessen, waardoor Sparta vlak voor tijd de winnende treffer scoorde: 2-1. Een zure avond voor de Geelblauwen waarin zeker meer had gezeten.

Volgende week ontvangen de Geelblauwen SC Cambuur. Dit duel is het laatste thuisduel in de derde periode. De kaartverkoop hiervoor is reeds gestart. Ga voor uw wedstrijdtickets naar de Fanshop of www.mijn.rkcwaalwijk.nl.