Gemeenteraad stemt in met verhuizing weekmarkt naar het Raadhuisplein

Foto: Weekmarkt Waalwijk

De weekmarkt gaat verhuizen! Dat is besloten tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 28 februari. De verhuizing is geen garantie voor succes volgens de raad maar ze willen het toch een kans geven. Dat meldt het Brabants Dagblad.

De markt en het centrum hebben het moeilijk. De raad hoopt nu dat markt en de winkels elkaar gaan versterken, zodat er meer reuring ontstaat in het hart van de stad.

Op SGP en ChristenUnie na waren alle partijen het daar mee eens, al waren er best twijfels. Zij vrezen dat veel marktklanten speciaal voor de markt komen en dat ze vervolgens helemaal niet aan het shoppen zullen gaan. Bovendien is de markt in het centrum minder goed bereikbaar dan de markt nu bij De Els, vindt Jan van Groos van de ChristenUnie.

De verplaatsing van de markt kost de gemeente 140.000 euro. Zo moeten er stroom- en watervoorzieningen voor de marktkooplui worden aangelegd. Nu er zoveel geld op het Raadhuisplein wordt geïnvesteerd roept de PvdA ondernemers en het centrummanagement op straks ook gebruik te maken van die voorzieningen. ,,Op zaterdag kunnen er themamarkten worden georganiseerd, of bijvoorbeeld foodtruckfestival”, zo stelde Luuk Ottens voor.

Zoals het er nu naar uit ziet, zal de markt nog voor de zomer naar het Raadhuisplein verhuizen.


  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
  • Binnenkort start de WaalwijkApp (iOSAndroid) met een spaarprogramma voor gratis producten. Blijf op de hoogte door de WaalwijkApp facebookpagina te liken.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen