S.V. Capelle verliest thuis van S.C. Everstein

S.V. Capelle speelde zaterdag 23 februari de topper tegen S.C. Everstein uit Everdingen, de huidige nummer drie van de ranglijst. Voor beide teams gold dat beiden enkel gebaat zouden zijn bij een overwinning om zo in het spoor te blijven van koploper Sleeuwijk.

In het begin een iets feller startend Everstein en een aftastend S.V. Capelle. Reeds na drie minuten is er balverlies op het middenveld door S.V. Capelle en komt Everstein er razendsnel uit, hetgeen uitmondt in een 4 tegen 1 situatie, maar door iets te lang treuzelen en goed terugkomen van Davey, weet hij nog net zijn voet tegen de laatste breedtebal te krijgen, waardoor deze kans onschadelijk wordt gemaakt. In de 9e minuut wederom een razendsnelle omschakeling van Everstein waarbij een vlotte aanval over drie schijven met slechts 1x raken een grote kans oplevert, maar uiteindelijk is de eindpass net te hard en gaat net aan iedereen voorbij. De 11e minuut was er nog een directe vrije trap van Everstein, maar deze wordt onschadelijk gemaakt door Dennis. In de 17e minuut het eerste serieuze wapenfeit van S.V. Capelle, waarbij een voorzet vanaf links door een verdediger en de keeper niet goed wordt ingeschat en deze valt maar net naast de paal. S.V. Capelle neemt nu de regie over en komt beter in de wedstrijd wat in de 19e minuut resulteert in een 100% kans voor Quinten, een prachtige kaats van Serhan met de borst, maar met een mooie reflex weet de pas zeventienjarige keeper Rens Huntjens de bal nog tot corner te verwerken. Stefan neemt in de 23e minuut een prima vrije trap welke door Serhan wordt teruggekopt op Vedad en diens inzet beland via de onderkant van de lat en de doellijn weer terug in het veld, dus pech voor S.V. Capelle. In de 27e minuut een lange bal van Dennis welke door Serhan met het hoofd wordt verlengd en Quinten verovert de bal goed op de verdediger die deze bal niet goed verwerkt, waardoor hij alleen voor de keeper komt, maar zijn inzet gaat helaas over het Everstein doel. Nog geen minuut later is er een prachtige steekbal van Jimmy waardoor Quinten wederom alleen op de doelman af kan, maar helaas gaat ook deze inzet over. De daaropvolgende aanval van Everstein leidt tot een vrij uitgespeelde kans, waarbij Raman op snelheid nog net een blok kan maken en verwerken tot een corner welke vervolgens bij de 2e paal wordt overgekopt. Op het half uur een nuttig overtreding van Luuk van den Harst welke het Serhan onmogelijk maakt om alleen door te gaan richting het Everstein doel, het levert hem de eerste gele kaart op van deze wedstrijd. Uit de daaropvolgende vrije trap kopt Serhan de bal terug voor de het doel en weet Quinten deze te veroveren van de verdediger van Everstein, zijn inzet wordt vervolgens nog gestopt door de keeper, maar Vedad weet de afvallende bal binnen te koppen en denkt zo de 1-0 te maken, echter blijft de grensrechter van Everstein met zijn vlag omhoog staan en na overleg komt de scheidsrechter terug op zijn beslissing en keurt de bal alsnog af wegens buitenspel. Zoals een oude voetbalwet wel vaker zegt, gebeurde ook nu: in de 45e minuut nog een uitval van Everstein over de zijkant en de bal breed naar Sander Bergshoeff wordt goed aangenomen en vanaf ruim 20 meter prachtig binnengeschoten voor de 0-1.

Na de rust een nog feller S.V. Capelle (met Mark Klinkhamer in het veld voor de licht geblesseerde Raman Morad) wat resulteert in talloze aanvalsgolven op het Eversteinse doel, maar de uitblinkende doelman van Everstein lijkt niet te passeren tot in de 76e minuut een corner getrapt door Vedad en Serhan torent hoog boven iedereen uit en kopt de bal keihard binnen voor de welverdiende 1-1. In het vervolg blijft S.V. Capelle vol voor de winst gaan, maar lukt het niet om de winnende treffer binnen te werken en in de allerlaatste minuut van de wedstrijd wordt een lange bal naar voren door de aanvalsleider van Everstein keurig terug gekaatst op de bijgesloten Victor Snoek en hij maakt met een geplaatst schot de 1-2. Een onterechte nederlaag voor S.V. Capelle, dat een prima wedstrijd heeft gespeeld met inzet, beleving en strijd, maar ook dat is voetbal en dus haakt men voorlopig even af in de strijd om de titel en zullen we ons moeten herpakken over twee weken in de derby tegen SSC’55 om zo in het kielzog te blijven van Everstein en Sleeuwijk en hopen op misstappen van deze beide ploegen, maar zelf kan S.V. Capelle zich dan geen misstappen meer veroorloven.

S.V. Capelle – S.C. Everstein 1-2 (0-1)
45) 0-1 Sander Bergshoeff
76) 1-1 Serhan Eyupoglu
90) 1-2 Victor Snoek