SSC’55 snijdt zich in de vingers bij Haaften

Met slechts één overwinning en twee gelijke spelen staat SSC’55 er niet florissant op. Zaterdag gingen de geel-zwarten op bezoek bij Haaften dat tot nu toe onvoorspelbare uitslagen liet noteren, met altijd een ruim aantal doelpunten, zowel voor als tegen.

SSC’55 start met een enigszins aangepaste basisformatie, met Stefan Both op doel, Maarten de Jong in de defensie en Rob ter Schiphorst in de spits.
In de beginfase maakt de defensie van Haaften al direct een zwakke indruk. Met kunst en vliegwerk weet men de tegenstander van zich af te houden. In de 8e minuut neemt Joey van Veldhoven een vrije schop. Erwin v.d. Hoven ontvangt de bal op het hoofd en kan eigenlijk niet missen, maar kopt toch tegen doelman Lars Tertoolen op. In de fase hierna komt Haaften op gang en laat zien over een snelle voorhoede te beschikken. De strijd gaat redelijk gelijk op. Na een klein halfuur zien we SSC’55 aanvallen met eerst een schot op doel van Davy Wijkmans vanaf een meter of 25 dat door de doelman over de lat wordt getikt. Kort daarna een aanval over rechts waarbij Sven Roosemalen een lage voorzet plaatst die door Frank ter Schiphorst op sneaky wijze net voor de voeten van de tegenstander bij de eerste paal wordt binnen gewerkt, 0-1. Ruim vijf minuten later een soortgelijke aanval over links. Erwin v.d. Hoven brengt de bal voor het doel en ter Schiphorst schiet wederom binnen, 0-2. Een rooskleurig verloop voor de geel-zwarten, die deze middag in het blauwzwarte uit-tenue spelen.
In de laatste vijf minuten voor rust wordt echter alles anders. Uit een hoekschop van Haaften pakt doelman Both de bal, maar wordt daarbij gehinderd en laat de bal los. Scheidsrechter Ernst Beumer laat de overtreding onbestraft, waardoor Haaften de aansluitingstreffer kan scoren, 1-2. Kort hierna maakt Erwin v.d. Hoven een overtreding in het strafschopgebied van Haaften en krijgt hiervoor de rode kaart. SSC’55 gaat met tien man rusten.

Haaften trapt af voor de tweede helft en zet direct een aanval op. Dennis van Riel wordt aangespeeld en produceert zonder aarzelen de gelijkmaker, 2-2. SSC’55 krijgt het nu met tien man voor de kiezen. Een vrije schop van Danny Verwolf suist voor het doel van SSC’55 langs. Even later schiet Jordy Perdon een afvallende bal hoog over. Een buitenspeldoelpunt van Haaften wordt afgekeurd. Na een kwartier plaatst SSC’55 een counter en wordt de ingevallen Emanuel Nsita in het strafschopgebied onderuit gehaald. De van beide kanten bekritiseerde scheidsrechter kent een strafschop toe. Boy Donders slaagt er echter niet in de doelman te passeren. In de 67e minuut komt SSC’55 goed weg als een vermeend zuiver doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel. Kort hierna heeft Davy Wijkmans pech als hij een afvallende bal voor SSC’55 op de lat schiet. Wat de hele tweede helft al in de lucht hing gebeurt dan uiteindelijk toch. Vanuit een combinatie met Michael Smit haalt Jordy Perdon voor Haaften de overwinning binnen door de 3-2 binnen te schieten. Extra zuur voor SSC’55 is het als Davy Wijkmans in de extra tijd nog tegen een rode kaart oploopt.

Doordat hekkensluiter GVV’63 heeft gewonnen, staat SSC’55 nu op de voorlaatste plaats met 1 punt meer dan Asperen. Aanstaande zaterdag mag SSC’55 het in Gameren opnemen tegen GVV’63.